179 Asteğmen Yemin Etti?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,179 Asteğmen Yemin Etti?
Haberin Tarihi: 25.8.2017 13:21:00 - Okunma Sayısı:2263 defa okundu.

Türk ordusunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 368’nci dönem Asteğmen Komando Temel Kursu And İçme Töreni gerçekleştirildi.

179 Asteğmen Yemin Etti…

 

Türk ordusunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 368’nci dönem Asteğmen Komando Temel Kursu And İçme Töreni gerçekleştirildi.

 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına yeni atanan Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir de törene katılarak bir konuşma yaptı.

 

368’nci dönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan 179 Asteğmen adayı kursiyer bugün saat 09.30’da düzenlenen törenle bayrak ve silah üzerine el basarak yemin ettiler.

 

Yemin töreni programı, sancağın yerini almasından sonra, savaşa düğün hevesiyle gidenlerin; geri dönmeyi hiç düşünmeyenlerin; namusu, şerefi ve haysiyeti için Al Bayrağı kefen bilenlerin; Vatanı, ülkesi ve milleti uğruna toprağa gözünü kırpmadan giren, Bayrak gönderden inmesin diye kendini siper eden tüm Şehitlerimiz ve kahraman Gazilerimiz ile bugün içimize sinerek özgürce aldığımız her nefesi borçlu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

 

Daha sonra 368’nci dönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan 179 Asteğmen adayının yemin töreni gerçekleştirildi.  P. ATĞM. Adayı Hamdi Yılmaz’ın Kursiyerler adına yaptığı konuşmanın ardından Kursiyerler yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini giyip Komando andını hep birlikte okudular.

 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına yeni atanan Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir de törene katılarak bir konuşma yaptı. Sözlerine “368. Dönem Asteğmen Komando Temel Kursu and içme törenine hepiniz hoş geldiniz.” İfadeleriyle başlayan Tuğg. Bozdemir, konuşmasında şunları söyledi: “7 Ağustos 2017 tarihinde başlayan 368. Dönem Asteğmen Komando Temel Kursunun temel askerlik safhasını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, Türk milletinin asil bayrağı önünde, Türk Ordusunun aziz sancağının gölgesinde bizlerin şahitliğinde kutsal askerlik yeminini ederek mavi berelerini taktılar.

“VATAN SİZLERE VE SİZLERİ YETİŞTİREN ANA VE BABALARINIZA MİNNETTARDIR…”

Kıymetli silah arkadaşlarım; Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ailesi olarak sizleri Türk Silahlı Kuvvetleri ve Komando camiasına kazandırmış olmanın mutluluğunu yüreğimizde hissediyoruz. Vatan sizlere ve sizleri yetiştiren ana ve babalarınıza minnettardır.

“ASKERLİK YEMİNİNİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYINIZ…”

Kutsal askerlik yemini ederek, komando temel kursunun bir sonraki safhasına devam edecek olan ve karşımızda bir şeref abidesi gibi duran kursiyerlerimizden beklentimiz şudur: Askerlik yaşantınıza resmen adım atmanızı sağlayan askerlik yemininizi hiçbir zaman unutmayınız. Ettiğiniz bu yeminin gereklerini her türlü koşulda yerine getirir şekilde hareket edin. Askerliğin şan ve şerefini yükseltmek, ordumuzu daha kuvvetlendirmek ve aziz milletimize layık olmaya çalışın. Komandonun mabedinde aldığınız ve alacağınız eğitimlerle çelikleşmiş bir irade, sonuz bir sabır, tükenmez bir fiziki kondisyon, sarsılmaz bir vatan aşkı, bitmeyecek millet sevdası ve sorgulanmaz bir itaat anlayışı kazanacaksınız.

“MANEVİ EVLATLARIMIZSINIZ…”

Sizler, bizlerin emir komutasında vatana hizmet etmek için seçilmiş ve görevlendirilmiş, aileleriniz tarafından bizlere emanet edilmiş manevi evlatlarımızsınız. Birlikte omuz omuza, görev yapacağımız sürede karşılıklı dayanışma, anlayış, sevgi, saygı ve huzur içerisinde komutanlarınızın desteği, öğretmenlerinizin ve kurs tabur personelimizin fedakar ve özverili çalışmaları ile eğitim seviyenizi üst seviyelere taşıyacağınız olan inancım ve güvencim tamdır.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ…”

Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş uygarlık yolunda ilerlemekte olan laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, Türk ulusunun birlik ve beraberliğine her türlü iç ve dış tehdide karşı azim ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz.  Türk Silahlı Kuvvetlerimiz vatanımıza göz dikecek saldırganların karşısına çıkmaya hazır onları emellerinden caydıracak ve her zaman gereken dersi verecek gücü kendinde hissediyorsa bunda en büyük pay cesaret ve kahramanlığınızdır” diye konuştu.

AİLELERE TEŞEKKÜR

Konuşmalarında kursiyer ailelerine de seslenen Tuğg. Bozdemir; “…Memleketimizin en ücra köşelerinden gelerek evlatlarının ve bizim bu mutlu günümüzü onurlandıran siz saygıdeğer ailelere katılımlarınızdan ve evlatlarının son yeminlerine şahitliklerinden dolayı saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…”

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir “Değerli silah arkadaşlarım; Sizlere savaşçı ruhu ve gücü kazandıracak olan komando eğitiminin bundan sonraki bölümünde hepinize başarılar diliyorum. Bu vesile ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın ve milletin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve uğruna canını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene…” ifadeleriyle konuşmalarını sonlandırdı.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir’in konuşmalarının ardından tören geçişi gerçekleştirildi.

Tören, asker ailelerinin hasret gidermesi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap