Eğirdir El Sanatları Teşhir ve Satış Merkezi Hizmete Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir El Sanatları Teşhir ve Satış Merkezi Hizmete Açıldı
Haberin Tarihi: 26.8.2017 10:19:00 - Okunma Sayısı:1585 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen, el sanatları ürünlerinin satışı için Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yapılıp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teslim edilen satış merkezi, Eğirdir Limanı yanında 25 Ağustos Cuma günü hizmete açılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Eğirdir El Sanatları Teşhir ve Satış Merkezi Hizmete Açıldı

 

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen, el sanatları ürünlerinin satışı için Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yapılıp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teslim edilen satış merkezi, Eğirdir Limanı yanında  25 Ağustos Cuma günü hizmete açılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Birbirinden farklı ve el yapımı ürünler sayesinde Eğirdir’e gelen ziyaretçiler yöreye özgü ürünleri satın alabilecekken; Eğirdirli hanımlar da yaptıkları ürünlerle aile bütçesine destek olabilecekler.

Eğirdir merkez ve köylerinde bulunan kursiyer ile vatandaşlarımızın; ürettikleri el işi ürünlerini satabileceği merkez, pazartesi günleri hariç haftanın altı günü açık olacak.

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin Eğirdir Gölünde toplayıp boyadıkları taştan magnetler, Eğirdir’e özgü motiflerin modernize edilerek dikimi yapılan kumaş ve örtüler, el yapımı deri çanta ve ayakkabılar, kâğıt rölyef, çini ve seramik, el nakışları, ahşap boyama sanatı, takı tasarım, ebru- hat sanatı, yöresel bebek ve kurutulmuş gül – safran çayları gibi yüzlerce farklı ürünün sergi ve satışının yapıldığı merkez, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

Eğirdir’e kazandırdığı bu önemli merkez için Kaymakam Sayın Abdullah AKDAŞ’a teşekkür eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali ŞANAL; “Bu merkez sayesinde hanımlarımız aile ekonomisine katkı sağlarken, ilçemize gelen ziyaretçilere de kültürümüzü daha yakından tanıtma fırsatı bulacağız” diye konuştu. Vatandaşlarımızın ürettikleri el işi ürünlerini kendilerine getirebileceğini belirten ŞANAL; “ilk günden ürünlerimizin birçoğunu sattık, vatandaşlarımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap