Kaçak Avlanmayla Etkin Mücadele için Yeni Tekne Alımı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaçak Avlanmayla Etkin Mücadele için Yeni Tekne Alımı Yapıldı
Haberin Tarihi: 26.8.2017 10:36:00 - Okunma Sayısı:1371 defa okundu.

Eğirdir gölünde balık üreme dönemlerinde yapılan kaçak avlanmayla mücadele faaliyeti, gölün yüzölçümü dikkate alındığında; sınırlı tekne ve personel sayısı sebebiyle yetersiz kalmaktaydı.

Kaçak Avlanmayla Etkin Mücadele için Yeni Tekne Alımı Yapıldı

 

Eğirdir Gölü, yaklaşık 500 km2’lik yüzölçümüyle Türkiye’nin önemli iç su kaynaklarından biri. Geçmişte balıkçılık yönünden zengin bir kaynak olan Eğirdir Gölünde; kaçak ve su ürünleri kanununa aykırı avcılık faaliyetleri, balık popülasyonunda yaşanan azalmanın önemli sebeplerinden birini teşkil ediyor.


Eğirdir gölünde balık üreme dönemlerinde yapılan kaçak avlanmayla mücadele faaliyeti, gölün yüzölçümü dikkate alındığında; sınırlı tekne ve personel sayısı sebebiyle yetersiz kalmaktaydı.

Mevcut teknenin sığ sulardaki manevra kabiliyetinin sınırlı olmasından dolayı, özellikle kaçak avlanmanın yoğun yaşandığı bu bölgelerdeki denetimleri güç hale getiriyordu.

Geçtiğimiz aylarda Sayın Valimiz Şehmus GÜNAYDIN’ın girişimleriyle, Isparta İl Özel İdaresi ödeneğiyle yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yeni bir tekne alımı kararlaştırıldı.

İçinde bulunduğumuz hafta Eğirdir’e getirilerek göle indirilen 5,70 metre boyunda ve 150 beygir gücündeki Poseidon marka tekne, yüksek sürat kabiliyetinin yanı sıra, bir metre derinliğindeki sığ sulara yanaşabilme özelliğiyle de ön plana çıkıyor.


Jandarma Bot Tim Komutanlığı kontrolünde; Eğirdir, Yalvaç, Senirkent, Gelendost ilçeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin yetki bölgelerinde ortaklaşa denetimde bulunacakları teknede, derinlik ölçer ve görüntüleme teknolojileri mevcut. Kaçak avlanmayla mücadele dışında önleyici kolluk devriyesi faaliyetinde de bulunacak tekne; arama, kurtarma ve çeşitli faaliyetlerde emniyet tedbiri almakla da görevli olacak.

Eğirdir Gölünde yaşanan kaçak ve mevzuata aykırı avlanmayı bitirmekte kararlı olduklarını belirten Kaymakam Abdullah AKDAŞ; “Eğirdir Gölünün hassas bir ekolojik dengesi var. Av yasağı döneminde yapılan avlanma, gölün geleceğini tehlikeye atıyor. Bu bir memleket meselesidir, kişisel menfaat uğruna geleceğimizin tehlikeye atılmasına göz yumamayız. Kanun dışı, kaçak bir şekilde avlanmaya kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Sayın Valimizin bu önemli konuda göstermiş olduğu önderliğe ve Isparta İl Özel İdaresine teşekkür ediyorum. Gölümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap