AVCILARIMIZ, AKIN'I ZİYARET ETTİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AVCILARIMIZ, AKIN'I ZİYARET ETTİ...
Haberin Tarihi: 28.8.2017 16:17:00 - Okunma Sayısı:1472 defa okundu.

SU ÜRÜNLERİ AVCILARIMIZ: "DSİ'NİN ARTIK ACİLEN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR!.."

AVCILARIMIZ, AKIN'I ZİYARET ETTİ...

SU ÜRÜNLERİ AVCILARIMIZ: "DSİ'NİN ARTIK ACİLEN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR!.."

               Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse ile su ürünleri avcılarımız, gazetemize teşekkür ziyaretinde bulundular.

               Devlet Su İşleri Sulama pompalarında yaşanan balık katliamını gazetemizde defalarca yayınlamamız üzerine, Kaymakamımız Abdullah Akdaş başkanlığında kurulan Araştırma Komisyonunun, incelemeleri sonucu ara raporunu düzenlediğini ve bu raporda yer alan "Sulama pompalarından yoğun miktarda levrek balığının kaçtığı tespit edilmiştir..." ifadelerinin kendilerini haklı çıkardığını söyleyen Kooperatif Başkanı Ayhan Küçükköse, AKIN Gazetesi'nde bu haberin yayınlanmasından sonra ilgililerin harekete geçtiğini ve balık kaçaklarını önleme çalışmalarına başlamasından büyük sevinç duyduklarını dile getirdi.

               Su ürünleri avcılarımız Rıza Kuyucu, Hüseyin Gök, İbrahim Sayı, Mehmet Çetintürk ve Hasan Ünsal ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Başkan Ayhan Küçükköse, "bu sulama sezonunda da maalesef gölümüzün balıklarını telef ettiler. DSİ sulama kanallarından bahçelere belki de milyonlarca balık aktı. En azından sulama pompalarında balık katliamı olduğunu anlatabildik. Önümüzdeki yıl sulama sezonunda mutlaka önlem alınacağını düşünüyoruz. Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü'nün, gün geçirmeden çalışmalarına başlayacağına inanıyoruz. Sayın Valimize ve Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. DSİ pompalarındaki balık teleflerinin önlenmesiyle, Eğirdir Gölünde balık popülasyonunun artacağını ve gelecek kuşaklarımıza, eskiden olduğu gibi verimli bir EĞİRDİR GÖLÜ bırakmayı ümit ediyoruz..." ifadelerini kullandı.

               AKIN Gazetesi olarak avcılarımıza ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyor, bereketli avlar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap