"DEVLET KURAN MEYDAN SAVAŞI..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"DEVLET KURAN MEYDAN SAVAŞI..."
Haberin Tarihi: 30.8.2017 16:12:00 - Okunma Sayısı:3203 defa okundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde bir konuşma yapan emekli tarih öğretmeni hemşehrimiz Milli Hatip İbrahim Sarıdaş, "30 Ağustos, Malazgirt'ten Sakarya'ya kadar uzanan tarih sürecinde "Milletim Türk, vatanım Türkiye, ülküm Türklüktür" diyenlerin ve Kuva-i Milliye ruhunu duyanların gerçekleştirdiği devlet kuran meydan savaşıdır." dedi.

                "DEVLET KURAN MEYDAN SAVAŞI..."

                30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde bir konuşma yapan emekli tarih öğretmeni hemşehrimiz Milli Hatip İbrahim Sarıdaş, "30 Ağustos, Malazgirt'ten Sakarya'ya kadar uzanan tarih sürecinde "Milletim Türk, vatanım Türkiye, ülküm Türklüktür" diyenlerin ve Kuva-i Milliye ruhunu duyanların gerçekleştirdiği devlet kuran meydan savaşıdır." dedi.

                Sık sık alkışlarla kesilen Sarıdaş'ın konuşması şöyle:

                "Bugün aynı heyecan ve sevinci duyarak, Türk Milletinin bağımsızlık düğünü olan, Başkomutanlık Meydan Savaşı sonunda kazanılan Büyük Zaferin 95'nci yıldönümünü kutluyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

                Türk Milleti 20'nci yüzyıl başlarında tarihinde benzeri bulunmayan karanlık günler geçiriyordu. Trablusgarp ve Balkan savaşlarında kaybettiği toprakları geri alabilmek için Almanya'nın müttefiki olarak Birinci Dünya Savaşına giren Osmanlı Devleti ağır bir yenilgiye uğradı ve 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes antlaşmasıyla itilaf devletlerine kayıtsız şartsız teslim oldu. Antlaşmanın 7'nci maddesi gereğince Yurdumuz İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar tarafından işgal edildi. Türk Milleti Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde bağımsızlık mücadelesine girişti ve çökmüş bir imparatorluğun kalıntıları üzerinde yeni bir devlet kurduk. O devlet, Türkiye Cumhuriyeti'dir.

                Saygıdeğer Eğirdir'liler;

                Milli mücadelede, Eğirdir'li, Kuva-i Milliye'nin yanında yer almıştır. Tğlızade İsmail Hakkı Efendi başkanlığında Eğirdir Müdafa-i Hukuk Cemiyeti kurulmuştur. Batıda Yunan ilerleyişini durdurmak için mücahit kuvvetler oluşturulmuş ve bu kuvvetler Nazilli-Ödemiş cephelerinde savaşmış daha sonra milli orduya katılmıştır. Milli mücadelede Eğirdirli 150 evladını şehit vermiştir. Milli Mücadeleye katılıp da kırmızı şeritli İstiklal Madalyasıyla onurlandırılan Eğirdir'li Mehmetçiklerin sayısı 188'dir. Bizler de onların torunlarıyız. Onlara ait madalyaları göğsümüzde onurla ve gururla taşıyoruz.

                30 Ağustos, anası millet, çocuğu ordu olan bir ulusun kahramanlık destanıdır. 1914'de başlayıp 1922'de biten, Türk'e ölüm seferi içerisinde 30 Ağustos, abideleşen bir mana taşır ve niçin yaşadığımızın sırlarını saklar. 18 Mart 1915'de Çanakkale'de müdafaa eden ses, 30 Ağustos 1922'de Afyon'da taarruz halindedir. "Ya İstiklal Ya Ölüm. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri..."

                30 Ağustos, Malazgirt'ten Sakarya'ya kadar uzanan tarih sürecinde "Milletim Türk, vatanım Türkiye, Ülküm Türklüktür" diyenlerin ve Kuva-i Milliye ruhunu duyanların gerçekleştirdiği devlet kuran meydan savaşıdır.

                30 Ağustos, bu vatan toprağının kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir diyen onbinlerin toprağı vatan yapan ulvi şahlanışıdır.

                30 Ağustos, ileri atılıp sellercesine, göğsünden vurulup tam ercesine bir gül bahçesine girercesine şu kara toprağa girerek şehit olan Mehmetçiklerin aziz milletine armağan ettiği bağımsızlık düğünüdür.

                Bu savaşta Türk Ordusu dört beş ayda düşürülemez denilen Yunan mevzilerini altı günde çökertmiş ve Afyon-İzmir arası 400 km.lik takip harekatını 10 günde gerçekleştirmiş ve 9 Eylül 1922'de şanlı Türk sancağı bir daha indirilmemek üzere İzmir'e dikilmiştir.

                Bu zaferi aziz milletimize armağan eden ve Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan kahraman Türk ordusuna selam olsun. Türk ordusu Türk milletinin bağrından doğmuştur. Türk ordusu Türk milletinin öz cevheridir. Türk ordusu Türk milletinin onurudur. Türk ordusu Türk milletinin gözbebeğidir. Ordumuzun ebedi Başkomutanı, Devletimizin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bütün Şehit ve Gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları Cennet olsun.

                Son zamanlarda bazı meczuplar tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Atatürk Türk Milletinin ortak değeridir. Atatürk sevgisi yüreğimizdedir. Hiçbir unsur yüreğimizdeki bu sevgiyi eksiltemez.

                Son yıllarda yurdumuz yoğun terör saldırıları ile karşı karşıya. Yüreğimiz yanıyor. Ama metanetimizi muhafaza ediyoruz. Eli kanlı terör örgütleri, Türkiye'yi bölmek, Güneydoğu'da bağımsız bir kürdistan devleti kurmak istiyor. Sözüm ona bazı batılı dost devletler, bu nasıl dostluksa, bu cani örgütlere destek veriyor. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü parçalamak isteyen iç ve dış bütün şer ve hain güçler şunu iyi bilsinler ki; Türkiye, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına bölünme kabul etmeyen mukaddes bir bütündür. Anadolu'da yaşayan yetmiş sekiz milyon vatan evladı hep aynı cevherin damarları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin her bakımdan eşit ve onurlu vatandaşlarıdır.

                Allahımız bir, kitabımız bir, kıblemiz bir. Taa 1071'den bu yana 946 yıldır aynı vatanda biriz ve beraberiz. Ve biz Büyük TÜRK Milletiyiz.

                Türk Milletini bölemeyeceksiniz. Türk Devleti'ni parçalamaya gücünüz yetmeyecek. Akıttığınız kanda boğulacaksınız. Anadolu'da bu aziz milletin bölücülere vereceği bırakınız toprak parçası tek bir çakıl taşı bile yoktur. Ve Anadolu'da Türk Milletine kefen biçenlerin ölümü korkunç olur.

                Askerimize, polisimize kahpece sıktığınız her kurşunun, kalleşçe patlattığınız her bombanın, canice döktüğünüz her damla kanın hesabı Devletimiz tarafından soruluyor ve sorulmaya devam edilecek ve ay yıldızlı al bayrak terörün merkezi Kandil'e mutlaka dikilecektir.

                Bu aziz vatanda kıyamete kadar, kıyamete kadar, kıyamete kadar tek bir bayrak dalgalanacaktır O bayrak onurumuz, gururumuz ve namusumuz olan, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayraktır. Varlığımız Türk varlığına, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve Türkiye Cumhuriyeti'ne feda olsun. NE MUTLU, NE MUTLU, NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE..."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap