11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı 12:04:01 Mahmatlar Köyünde Yağmur Duası Yapıldı 11:48:09 Karacaahmet Cemevinde Âşık Daimi Anması 15:48:38 ADD'den Başkan Mustafa Özer’e Tebrik Ziyareti 14:55:28 Eğirdir Gölü Özel Hükümleri Revizyonu Kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı Düzenlendi 09:59:07 12 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Kaçarken Yakalandı 09:53:36 DEMİREL / ÜNİVERSİTEMİZ / GÖLÜMÜZ … VE BAHAR’LAR – MELTEM’LER

Isparta'nın Aksu İlçesinde Tarla Günü Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'nın Aksu İlçesinde Tarla Günü Düzenlendi
Haberin Tarihi: 6.9.2017 09:40:00 - Okunma Sayısı:3126 defa okundu.

Isparta'nın Aksu ilçesinde çilek ve örtü altında domates yetiştirilen seralar ile tıbbi aromatik bitkilerin olduğu demonstrasyon bahçelerine tarla günü düzenlendi.

Isparta'nın Aksu İlçesinde Tarla Günü Düzenlendi

                Isparta'nın Aksu ilçesinde çilek ve örtü altında domates yetiştirilen seralar ile tıbbi aromatik bitkilerin olduğu demonstrasyon bahçelerine tarla günü düzenlendi.

                Tarla gününe Eğirdir Kaymakamı ve Aksu Kaymakam Vekili Abdullah Akdaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Süleyman Demirel Üniversitesi Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr İsmail Karaca, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun, Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Bayraklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Aksu İlçe Müdürü Ayhan Gençtürk, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ile üreticiler katıldı.

                Programda yapılan konuşmalarda Aksu ilçesi hakkında genel bilgiler verilerek, sergilenen domates, çilek, nane ve lavantanın tanıtımları yapıldı. Domates serasına ve çilek bahçesine gidilerek yetiştiricilikleri ve pazarlanması hakkında teknik personeller tarafından misafirlere bilgiler verildi. Katılımcılar, çileği bahçesinde dalından koparıp yeme fırsatı buldular.

                Daha sonra nane, lavanta, biberiye, şevketi bostan, kekik ve adaçayı ekimleri yapılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Demonstrasyon Bahçesine geçilerek bahçedeki bitkiler hakkında bilgiler verildi. Misafirlerin özellikle 7 çeşit 3 tekerrürden oluşan,  her birinin kokusu ve mentol oranları farklı olan nane bitkisi dikkatini çekti. Nanenin bu kadar değişik kokusunun olduğunu gören katılımcılar şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade ettiler.

                Şenlik havasında geçen tarla günü güzel nane ve lavanta kokuları, lezzetine doyum olmayan çileğin tadı ile akıllarda kalacak şekilde sona erdi.

                Aksu ilçesinde çilek üretiminin 2015 yılında 10 kişi ile 15 dönüm olarak başlayıp, 2016 yılında 50 kişi ile 100 dönüme, 2017 yılında ise 55 kişi ile 110 dönüme ulaştığını belirten yetkililer, önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artmasının beklendiğini dile getirdiler.

                Örtü altı yetiştiriciliğinin ise Aksu'da 2014 yılında 2 kişi ile 5 dönüm olarak başlayıp, 2016 yılında 6 kişi 9 dönüme, 2017 yılında ise 27 kişi ile 50 dönüme ulaştığını bildiren yetkililer, "örtü altı yetiştiriciliğinde 2 kişi hıyar, 25 kişi ise domates yetiştiriciliği yapmaktadır. Aynı çilek yetiştiriciliğinde olduğu gibi örtü altı yetiştiriciliğinde de önümüzdeki yıllarda bu sayıların artması beklenmektedir." şeklinde açıklamada bulundular.

                Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aksu ilçesinde örtü altı ve çilek yetiştiriciliğinin gelişmesi için yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi: "Örtü altı ve çilek yetiştiriciliği konularında Aksu İlçe Müdürlüğü ile Aksu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde kurslar açılmış olup, Antalya, Bilecik ve Isparta'nın diğer ilçelerine teknik geziler düzenlenerek çiftçilerin sezon başlamadan bilinçlenmeleri sağlanmıştır. Sezon başladığı zamanda çiftçilerimizin çilek bahçeleri ve domates seraları rutin olarak kontrol edilip hastalık, zararlı ve gübreleme konularında bilgiler verilmiştir.

                Bundan öncesinde olduğu gibi bundan sonrada aynı şekilde Aksu İlçe Müdürlüğü personelimiz çiftçilerimize her türlü desteği vererek buna benzer projeler ile adından söz ettirmeye devam edecektir."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap