Eğirdir Belediyesi YÖREX'te

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesi YÖREX'te
Haberin Tarihi: 11.9.2017 16:18:00 - Okunma Sayısı:1762 defa okundu.

YÖREX, 13 Eylül’de kapılarını açıyor

Eğirdir Belediyesi YÖREX'te

YÖREX, 13 Eylül’de kapılarını açıyor

Sakin Şehir Eğirdir, YÖREX'te yöresel ürünlerini tanıtacak.

Antalya Ticaret Borsası tarafından TOBB’un desteği ve “Sizin oraların nesi meşhur” sloganı ile düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 13-17 Eylül tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek. Eğirdir Belediyesi her zaman ve her fuarda olduğu gibi bu fuarda da yerini alarak ilçenin tanıtımını gerçekleştirecek.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile organize edilen ve bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 13 Eylül 2017 Çarşamba günü Antalya’daki Anfaş Fuar Merkezi’nde açılıyor. “Sizin oraların nesi meşhur” sloganı ile düzenlenen fuar, 17 Eylül 2017 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Her zaman ve her yerde tanıtıma devam

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Her zaman, her yerde Eğirdir'imizin tanıtımı yapmaya devam ediyoruz. Katıldığımız fuarlardan olumlu geri dönüşler aldık. Hafta sonları Eğirdir'de yaşanan yoğunluklar yerli ve yabancı turistler bunun birer göstergesidir. 13-17 Eylül tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan Yöresel Ürünler Fuarı'na belediye olarak katılıyoruz ve ilçemizin ürünlerini sergileyip, en iyi şekilde Sakin Şehir Eğirdir'imizin tanıtımını yapacağız. Antalya'da yaşayan hemşehrilerimizi de standımıza bekliyoruz" dedi.

Eğirdir Belediyesi açacağı stantta, elma fidanı tanıtımı, yaklaşık 3 ton elma, elma suyu, elma reçeli, elma marmelatı, elma cipsinin yanında, ilçenin tanıtım broşürleri, katalogları ve cdleri de fuar ziyaretçilerine dağıtacak.

Fuara Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılım olacak. 70’in üzerinde ilden 100 oda-borsa, 15 kalkınma ajansı, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve firmalar olmak üzere 400’ün üzerinde kurumsal katılım gerçekleşecek.

Bakanlar ve TOBB Başkanı açılışa katılacak

Fuarın açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır yapacaklar. Geçen yıl 155 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın ziyaretçi sayısının bu yıl 200 bine ulaşması bekleniyor.

Coğrafi işaretlerin resmi geçidi

Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla yani coğrafi işaretiyle anılan tarım ürünlerinin, gıda ürünlerinin, el sanatlarının ve sanayi ürünlerinin ulusal ve küresel ölçekte tanınmasına katkı sağlıyor. Fuarda, bu anlamda Anadolu’nun üretim ve yaratım kültürü görücüye çıkıyor.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap