Süleyman Demirel İlköğretim Okulundan Anlamlı Kermes...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Süleyman Demirel İlköğretim Okulundan Anlamlı Kermes...
Haberin Tarihi: 18.5.2013 10:10:00 - Okunma Sayısı:3255 defa okundu.

Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu ve Orta Okulu bir engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye almak amacıyla kermes düzenledi.

Süleyman Demirel İlköğretim Okulundan Anlamlı Kermes...

 

            Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu ve Orta Okulu bir engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye almak amacıyla kermes düzenledi.

            17 Mayıs 2013 Cuma günü Süleyman Demirel İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen kermeste koltuk değenekleriyle yürüyen Mustan Ünal’a akülü  araba hediye edildi.

            İlçemiz okullarından Süleyman Demirel İlkokulu ve Orta Okulu’nda dün çok anlamlı bir kermes düzenlendi. Düzenlenen kermese Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar

            Kermes öncesi okul toplantı salonunda bir toplantı düzenlendi. Okul Müdürü Hasan Tiryakioğlu bir açılış konuşması yaparak özetle şunları söyledi: “Bu yıl arkadaşlarımızla birlikte okulumuzda farklı bir kermes etkinliği düzenleyelim diye karar aldık. Engelli bir arkadaşımıza akülü sandalye alalım istedik. Bu kermesimizde  sizlerin de payı olmasını çok isteriz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

            Beldediye Başkanı O. Nuri Özmeral ise “Bugün okulumuzda gerçekten faydalı bir hizmetin başlangıcını yapıyoruz. İnşallah bunun devam etmesini dilerim. İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Eskiden bırakın akülü sandalye almayı, normal tekerlekli sandalyeyi bile almak çok zordu. Ama şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu ve çok güzel hizmetler veriyor. Devletimiz artık çok güçlü. Yardıma muhtaç olan herkese yardım ediyor. Bu gibi faaliyetlerin devam etmesini diliyor, emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

            Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz ise, “Bugün okulumuz idaresi güzel bir faaliyet yapmış. Bu toplumun görünmeyen kişilerini görünür hale getiriyor. Bu tür faaliyetleri farkındalık haline getirmemiz lazım. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

            Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan bir şiir işaret diliyle seslendirildi.

            Daha sonra “Görmezden Gelme” isimli skeç izlenildi.

            Engelliler haftası dolayısıyla öğrencilerin duyarlılık sahibi olması ve onların gözüyle hayata bakış açılarının değişmesi konusunda okul bünyesinde düzenlenen Şiir, Resim ve Slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

            Resim dalında birinci olan Yasemin Elif Gürcan’a, Slogan dalında birinci olan öğrenci Gülçin Kayadaş’a, Şiir dalında birinci olan Özge Yetişkin’e ödüllerini Kaymakam Yalçın Yılmaz takdim etti.

            Resim dalında ikinci olan İkra Tuğba Çal’a, Slogan dalında ikinci olan Gülsüm Göçer’e Şiir dalında ikinci olan Yağmur Topsakal’a ödüllerini Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral takdim etti.

            Resim dalında üçüncü olan Simge Gürcan’a, Slogan dalında üçüncü olan Yekta Karamürsel’e ve Şiir dalında üçüncü olan Esin Yüksel’e ödüllerini Öğretmenevi Müdürü Necdet Savaş takdim etti. Yekta Karamürsel, ödülünü TSK’ya bağışladı.

            Süleyman Demirel İlköğretim Okulu “Çevremizi Koruyalım” projesi kapsamında geçen yıl 140 kg, bu yıl ise 249 kg atık pil toplayarak ilçe birincisi olmuştu. Bu çerçevede bu yıl 2-A sınıfı öğrencileri 30 kg 500 gr., 4-A sınıfı da 31 kg 750 gr. atık pil topladılar.  Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral öğretmenleri ve öğrencileri bu duyarlılıklarından dolayı plaketle ödüllendirdi.

            Programın sonunda koltuk değnekleriyle yürüyen Mustan Ünal’a akülü araba hediye edildi. Ünal arabasının anahtarını Kaymakam Yalçın Yılmaz’ın elinden aldı.

            Oldukça mutlu olduğu gözlenen ve gözleri dolan Mustan Ünal bir test sürüşü yaptı ve Süleyman Demirel İlköğretim Okulu ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

            Bu yıl farklı bir etkinlik yaparak ilçemizde farkındalık yaratan Süleyman Demirel İlkokul ve Ortaokulu yönetici, idareci ve velilerini tebrik ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap