EĞİRDİR?DE ELMA HASADI TURİZMİ CANLANIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR?DE ELMA HASADI TURİZMİ CANLANIYOR
Haberin Tarihi: 15.9.2017 11:03:00 - Okunma Sayısı:2308 defa okundu.

Tur organizasyon şirketleri Eğirdir'i programlarına aldılar.

EĞİRDİR’DE ELMA HASADI TURİZMİ CANLANIYOR

                Tur organizasyon şirketleri Eğirdir'i programlarına aldılar.

                Türkiye’de elma üretiminde büyük söz sahibi olan Eğirdir’de hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Tur organizasyon şirketleri de “Elma Hasadı” gezilerini programlarına aldılar.

                Geziye katılan doğaseverler dalından elma toplayacaklar, elmaların depolandığı muhteşem tesisleri görüp bilgi aldıktan sonra Pınar Pazarını gezecekler.

                Tur organizasyon şirketleri Eğirdir'i programlarına aldılar. Halihazırda Pastoral Tur, Artı Yaşam ve Kanula Tur şirketleri önümüzdeki elma sezonu için program hazırladılar.

                Eğirdir, Kovada, Yazılı Kanyon Ve Elma Toplama Sezon Gezisi (23-24 Eylül 2017)

                Artı Yaşam Turizm&Seyahat&Kültür&Doğa Organizasyon şirketi 23-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Eğirdir, Kovada, Yazılı Kanyon ve Elma Toplama Sezon Gezisi düzenliyor.

                Artı Yaşam'ın internet sayfasında gezi ile ilgili olarak yapılan açıklmada şu bilgilere yer veriliyor: "Isparta’nın Eğirdir ilçesi, bir göl güzelidir. Birbirine bağlı iki kardeş ada, doğanın sofrasına bırakılmış elma dolu iki sepet gibi dururlar. Rüzgârın, güneşin ve bulutların birlikte görevde olduğu bir gün, Eğirdir Gölü’ne bakan bir tepeye oturup peynir ekmeğini torbasından çıkaran bir yolcu, karnını doyurana kadar bir ‘renk dersi’ alacaktır. Mavinin nasıl koyulup açıldığını, nasıl kendini yeşile çevirmeye çalıştığını, yeşilin nasıl kendinden geçip mavileştiğini şaşkınlıkla görecektir. Sular, üzerinde sürekli boyalar karıştırılan bir tuval gibidir sanki. Gölün bir günde yedi kere renk değiştirdiğini söyleyen Eğirdir'liler bunu abartmak için değil, kendilerine can suyu olan gölün güzelliğini tanımlamak için dile getirirler.

                Bizlerde bu amaçla Eğirdir'i, Kovada Gölü Milli Parkını, Adada harabelerini gezmeye, Akpınar Köyünü, Dündar Bey Medresesini, Hızırbey Camisini, Kemerli minareyi, Eski Eğirdir evlerini, Kaleyi görmeye, Yazılı Kanyon ve Sivritepe eteklerinde yürüyüş yapmaya, alabalık ve salata ziyafeti çekmeye ve elma sezonu dolayısı ile arkadaşlarımızın elma bahçesine toplamaya, elmanın genetiği hakkında şaşıracağınız bilgiler  gidiyoruz. Toplayabildiğimiz elmaları da Ankara'ya getiriyoruz. Yine sezona özel Pınarpazarı yöresel köy pazarı gezisi de  olacak.

                Program hakkında geniş bilgi almak isteyenler;

                http://www.artiyasam.com/konaklamali-kultur-doga-turlari/egirdir-turu/5830-Egirdir,-Kovada,-Yazili-Kanyon-Ve-Elma-Toplama-Sezon-Gezisi-23-24-Eylul-2017 adresini ziyaret edebilirler.

                Elma Hasadı Isparta Özel Turu

                (05 - 08 / 10 / 2017)

                Elma Hasadı Turu organizasyonu düzenleyen Kanula Tur ise İstanbul merkezli.

                Kanula Tur tarafından 05 - 08 / 10 / 2017 tarihleri arasında 4 gün 2 gece olarak planlanan tur programının Eğirdir bölümünde şu ifadelerle tanıtılıyor:

                "Türkiye’de meyve üretiminde büyük söz sahibi olan bölgede ELMA BAHÇELERİNİ gezmeye, dalından elma toplamaya gidiyoruz. Eğirdir gölü kıyındaki göz alabildiğine elma bahçelerinin içinde kalmış köyümüze varıyoruz. Bizler için hazırlanmış program çerçevesinde, elma toplama aktivitelerini izliyor ve bizler de bu etkinliğe katılıyoruz. Üzerimize özel önlüklerimizi geçirip elma topluyoruz. Daha sonrasında topladığımız elmaların, depolandığı muhteşem tesisleri görüp bilgi aldıktan sonra diğer işçiler ile birlikte “paydos” diyerek otelimize dönüyoruz.

Akşam yemeği Eğridir gölü kıyısında.

                Bu tur ile ilgili bilgi almak isteyenler için internet adresi: https://www.kanula.com.tr/tur.php?id=68&kat=17

                EĞİRDİR - BURDUR - ISPARTA TURU

                (29 Eylül-01 Ekim 2017)

                Pastoral Tour  tarafından düzenlenen EĞİRDİR - BURDUR - ISPARTA TURU ise 29 Eylül-01 Ekim 2017 tarihleri arasında 2 Gece 3 Gün olarak planlanıyor.

Bu tur ile ilgili bilgi almak isteyenler için internet adresi:

http://www.pastoraltour.com/egirdir_burdur_isparta_turu-tour1190.html

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap