GÖKÇEHÜYÜK'TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖKÇEHÜYÜK'TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Haberin Tarihi: 22.9.2017 09:15:00 - Okunma Sayısı:1371 defa okundu.

1 UÇAK, 1 HELİKOPTER VE 13 İTFAİYE ARACI YANGINA MÜDAHALE ETTİ

GÖKÇEHÜYÜK'TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

1 UÇAK, 1 HELİKOPTER VE 13 İTFAİYE ARACI YANGINA MÜDAHALE ETTİ

                Dün saat 14.00 sıralarında Gökçehüyük Köyü ile Sorkuncak Köyü arasında, Ardıç ağaçlarının da bulunduğu çalılık ve makilik alanda çıkan orman yangını yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Rüzgarın da etkisiyle kısa bir sürede genişleyen yangında yaklaşık 15 Hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

                Eğirdir Belediyesine ait 4 itfaiye aracı yanısıra, Dağ Komando Okulu itfaiye araçları ve Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye araçlarının yangın yerine hızla ulaştığı belirtilirken, orman yangınına müdahale edilmeye çalışıldığı, ancak arazi şartları nedeniyle itfaiye araçlarının bölgeye yanaşamaması üzerine havadan söndürme çalışmaları için Manavgat'tan yangın söndürme uçağı istenildiği bildirildi.

                1 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ile Eğirdir Belediyesi, Dağ Komando Okulu ve Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye araçlarının müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alındı.

               

                Kaymakam Abdullah Akdaş ve Eğirdir Orman İşletme Müdürü Abdulkadir Taşer de olay yerine giderek yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap