Yerel Yönetimler Kongresi Üyeleri Eğirdir'de...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yerel Yönetimler Kongresi Üyeleri Eğirdir'de...
Haberin Tarihi: 20.10.2017 15:22:00 - Okunma Sayısı:1193 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi 6. Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi üyeleri Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün misafiri oldu.

Yerel Yönetimler Kongresi Üyeleri Eğirdir'de...

Süleyman Demirel Üniversitesi 6. Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi 
üyeleri Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün misafiri oldu.

18-20 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 140 öğrencinin katıldığı 6. Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Kongre üyeleri, boş zamanlarında Isparta'dan misafir odası Sakin Şehir (Cittaslow) Eğirdir başta olmak üzere tarihi ve turistlik mekanları da gezme fırsatı buldu. 

Eğirdir'de Akpınar Seyir Tepesine çıkıp eşsiz manzaranın güzelliğini yaşadılar. Daha sonra Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından verilen yemeğe katıldılar. Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi üyeleri ve yöneticiler, yemekte desteklerinden dolayı teşekkür ettikleri Başkan Şengöl'e 4 dönem anısına pasta üflettiler.

BAŞKAN ŞENGÖL, EĞİRDİR'İ ANLATTI, ÖZEL SORULARA İÇTENLİKLE CEVAP VERDİ
Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Ben Doğuştan, Demokrat Partilim. Ailenin hepsi DP'li. 1970'li yıllarda 2 dönem Belediye meclis üyeliği, Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra Belediye Başkanlığında 2 defa ara vermiş olmama rağmen 4. dönemim. Bu dönemin de bitimine az bir süremiz kaldı. Bize de istifa mektubu gelmez ise süreyi bitirmeye alışacağız" dedi.

BAŞKAN ŞENGÖL; "BEN HALİMDEN MEMNUNUM"
Başkan Şengöl'e gelen sorulardan bir tanesi de "DP'li bir belediye olarak, şuan ki iktidardan istediğiniz payı alabiliyor musunuz, çalışmalarınızı rahat yapabiliyor musunuz, sıkıntı yaşıyor musunuz?" sorusu idi. Başkan Şengöl bu soruya "Ben yaşamıyoruz desem bir kişi inanır mı? Türkiye tamamıyla siyasi yapılanma ve sıkıntı yaşamamak mümkün değil, ama ben halimden memnunum" dedi.

BUNDAN İYİSİ EĞİRDİR ELMASI
Türkiye'de yetişen kaliteli her 4 elmadan birinin Eğirdir'de yetiştiğini açıklayan Başkan Şengöl, “dünyanın en kaliteli elması, Eğirdir Gölü'nden dolayı bu bölgede yetişiyor. Allah'ın elinin boş zamanında yarattığı Eğirdir'de iyi doğmuşuz iyi ki buradayız. Göl olmasaydı herhalde biz de buralarda olmazdık." dedi. Başkan Şengöl, yemek sonrasında öğrencilere elma ikramında bulundu ve "Bundan İyisi Eğirdir Elması" sloganıyla konuşmasına son verdi. Kongre üyesi öğrenciler Başkan Şengöl'ün konuşmasından dolayı tebrik ettiler ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap