42. Dönem Uzman Komandolar Brövelerini Taktı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,42. Dönem Uzman Komandolar Brövelerini Taktı
Haberin Tarihi: 20.10.2017 15:28:00 - Okunma Sayısı:1794 defa okundu.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı 42. dönem uzman komando temel kursiyerleri bröve töreni gerçekleşti. Komandolar, marşlarla tören alanına girdi, törende duygu dolu anlar yaşandı

42. Dönem Uzman Komandolar Brövelerini Taktı

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı 42. dönem uzman komando temel kursiyerleri bröve töreni gerçekleşti. Komandolar, marşlarla tören alanına girdi, törende duygu dolu anlar yaşandı.

Törene, Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün yanı sıra Eğirdir halkı ve aileler de katıldı. Kursiyerler komando marşını hep bir ağızdan gür bir sesle söyledi. Dağ Komando Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ailelere, evlatları ile ne kadar gurur duysalar az olduğu söyleyen Piyade Albay Fatih Köroğlu, Türk Komandosunun en genç ve yeni neferlerine bundan sonraki Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki yaşantılarında ve özel hayatlarında başarılar dileyerek, Kurs boyunca vefakar ve cefakarca çalışan, eğitim veren komutanlara da teşekkür etti.

Kursiyerler adına Komando Uzman Çavuş Ersin Vural yaş kütüğüne plaket çakması ile devam eden programda dereceye giren kursiyerlere plaket ve onur belgesi takdimi yapıldı.

Derece giren kursiyerlere Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığında görevli komutanlar, Başkan Şengöl ve aileleri brövelerini birlikte taktıktan sonra toplu hatıra fotoğrafı çekilirlerken 42. dönem uzman komando temel kursiyerlerin bröveleri aileleri tarafından takıldı. 250 kursiyerin bröve takdim töreninde duygu dolu anlar yaşandı, çocuklar ve eşleriyle hasret gideren kursiyerler, resmi geçit töreni yaptıktan sonra tören sona erdi.

Törenin en dikkat çekeni ise 8 aylık Minik Hifa oldu. Minik Hifa derece giren babasına brövesini taktı. 42. dönem kursiyer Okan Gül, derece girdiği için plaket ve belgesini Trabzon'dan gelen eşi Ayşe ve minik kızı Hifa'dan aldı. Minik Hifa babasının brövesini minik elleriyle taktı ve törene gelenler tarafından alkışlandı. Program kursiyerlerin aileleri ile buluşması ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap