TÜRKİYE?YE ÖRNEK OLACAK PROJE...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRKİYE?YE ÖRNEK OLACAK PROJE...
Haberin Tarihi: 20.10.2017 23:42:00 - Okunma Sayısı:1752 defa okundu.

EĞİRDİR’Lİ ANNELERDEN MEHMETÇİĞE SICACIK, ANLAMLI HEDİYE

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE...

EĞİRDİR’Lİ ANNELERDEN MEHMETÇİĞE SICACIK, ANLAMLI HEDİYE

                Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Eğirdir Şubesi organizasyonuyla bir araya gelen Eğirdir'li Anneler, ördükleri atkı ve bere takımlarını Güneydoğu'da görev yapan Kahraman Mehmetçiklere gönderecek.

                ADD Eğirdir Şubesi üyeleri ve gönüllü anneler tarafından el emeği göz nuruyla hazırlanan 250 adet bere-atkı takımı,  Hakkari Yüksekova Komando Tugay Komutanlığındaki Mehmetçiklerimize moral ışığı olacak.

                Manevi değeri çok büyük olan atkı ve şapkaları ören annelerimiz, 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 14.00'de Eğirdir Altıngöl Otel'de biraraya geldiler.

                Toplantıya, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Alb. Fatih Köroğlu ve Alb. Kadir Duran, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üstğm. Bayram Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, İzmir Karabağlar İlçesi Maliyeciler Mahallesi Muhtarı Saadet Kaya, ADD Eğirdir Şubesi Başkanı Erdoğan Öngün, Yönetim Kurulu Üyeleri, anneler ve davetliler katıldılar.

                Geçen yıl ilkini yaparak önemli bir farkındalık yarattıklarını dile getiren ADD Eğirdir Şubesi Başkanı Erdoğan Öngün: "...Geçen yıl yönetim kurulu üyelerimiz ve Eğirdir'li annelerimizin katkılarıyla Mehmetçiklerimize atkı ve bere takımları örüldü. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. Yönetim kurulu üyelerimize ve Eğirdir'li annelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel çalışmanın devamını diliyorum" dedi.

Kaymakam Akdaş; "Türkiye geneline örnek olabilecek bir proje olmasını diliyorum"

                Daha sonra bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, "Geçen sene yapılmış bir organizasyonun devamı niteliğindeki bir organizasyon. Tabi çok güzel ürünler var. Ürünler güzel ama düşünce daha güzel. Güneydoğu'ya göndereceğimiz bu ürünler oradaki askerlerimiz tarafından annelerin örmüş olduğu ürünler olarak addedildi. Çok mutlu oldular. Önemli olan bu işin ruhu. Bizim askerimiz, polisimiz özellikle Doğu ve Güneydoğu'da sınır ötesinde çok ciddi operasyonlar yapıyorlar. Terörle mücadele konusunda hakikaten ülkemizin huzur ve güvenini sağlama yönünde çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaları canları pahasına yapıyorlar. Eğer biz bugün burada bu organizasyonu yapabiliyorsak, çayımızı kahvemizi içebiliyorsak onların oradaki mücadeleleri sayesinde. Gece evlerimizde rahat yatabiliyorsak, sabah ticaretimizi yapabiliyorsak Mehmetçiklerimizin sayesinde.

                Buradaki kalp  onlar için atıyor diyoruz. Sizler çok güzel bir organizasyon yapmışsınız. Yaklaşık 100 annemiz, 100 teyzemiz projeye katılmışlar. Bize de bunu desteklemek düşerdi. Karınca kararınca fazla da bir şey yapamadık ama destek olmaya çalıştık. Önemli olan bunlardan bir tanesinin bir askerimizin kafasında 'Bizi düşündüler. Eğirdir bizi hatırladı ve bizim için annemiz günlerce bunu ördü' dedirtebilmek. Bizim amacımız onların moral ve motivasyonunu arttırmak. Amacımız buydu ve amacımıza ulaştığımıza inanıyorum" dedi.

                Kaymakam Abdullah Akdaş, sözlerini; "Emeği geçen bütün annelerimize, teyzelerimize teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir organizasyonun içerisinde bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah diğer ilçelere ve Türkiye geneline örnek olabilecek bir proje olmasını diliyorum" ifadeleriyle konuşmalarını tamamladı.

                İzmir'den Destek...

                ADD Eğirdir Şubesi tarafından geçen yıl başlatılan ve tüm İllere örnek olan ADD'nin atkı ve bere projesine İzmir'den de destek geldi. İzmir Karabağlar İlçesi Maliyeciler Mahallesi Muhtarı Saadet Kaya hanımefendi ve İzmirli annelerin örmüş olduğu atkı ve bere takımları da Hakkari'ye gönderilecek.

                Eğirdir'de düzenlenen programa bizzat katılarak duygularını bizimle paylaşan İzmir Karabağlar İlçesi Maliyeciler Mahallesi Muhtarı Saadet Kaya, şunları ifade etti: "Bu projeden Erdoğan Bey'in sayesinde bizim de haberimiz oldu ve katılmak istedik. Mahallemizdeki annelerimiz bu projeye öyle bir sıcak baktı ki; bizler de askerlerimize dokunalım, onlara sarılalım diyerek bu şekilde destek olalım dediler. Mahallemizdeki annelerimizle hep birlikte şapkalarımızı berelerimizi ördük ve buraya getirdik. Katkı sağladıysak ne mutlu bizlere. Bizler 30 adet atkı ve bere ördük. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıl daha da artar."

                Konuşmaların ardından ADD Eğirdir Şubesi Başkanı Erdoğan Öngün'ün yazmış olduğu 'Mehmetçik' şiirini emekli öğretmen ve ADD Yönetim Kurulu üyesi Şefika Çelik okudu.

                Tuğg. Emre Tayanç Karşılayacak...

                Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Eğirdir Şubesi Yönetim kurulu üyeleri ve anneler tarafından hazırlanıp paketlenecek olan atkı ve bere takımlarını Hakkari Yüksekova Komando Tugay Komutanı Tuğg. Emre Tayanç'ın karşılanacağı ve Mehmetçiğe bizzat kendileri tarafından dağıtılacağı öğrenildi.

Emel TURAN KARTAL - AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap