48 Girişimci Sertifikalarını Aldı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,48 Girişimci Sertifikalarını Aldı...
Haberin Tarihi: 23.10.2017 11:00:00 - Okunma Sayısı:1437 defa okundu.

Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) KOSGEB ve İş-Kur işbirliği çerçevesinde düzenlenen protokol kapsamında EGİAD tarafından Eğirdir’de 3’cü Girişimcilik kursu açan ve kursu tamamlayan kursiyerler için Sertifika Töreni düzenlendi.

48 Girişimci Sertifikalarını Aldı... 

                Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) KOSGEB ve İş-Kur işbirliği çerçevesinde düzenlenen protokol kapsamında EGİAD tarafından Eğirdir’de 3’cü Girişimcilik kursu açan ve kursu tamamlayan kursiyerler için Sertifika Töreni düzenlendi.

                Kursu başarıyla tamamlayan 48 kursiyere sertifikaları protokol tarafından takdim edildi.                 

                20 Ekim 2017 Cuma günü saat 16.40’da Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM) toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine; Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çelik, KOSGEB Müdür V. Tolga Uğur, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, Eğirdir SAREM Müdürü Şakir Çınar ve  kursiyerler katıldılar.

                Sertifika töreninde kısa bir açılış konuşması yapan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Osman Gök, 3’ncü girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıklarını, 48 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını bildirerek, 4’üncüsü açılacak olan kursa 30 kişinin başvuru yaptığını ifade etti. Gök, “inşallah hep beraber sizlerin de desteğiyle ilimizde, ilçemizde, ülkemizde güzel projelere imza atarız” diyerek konuşmalarını tamamladı.

                KOSGEB Müdür V. ve KOBİ Uzmanı Tolga Uğur ise girişimcilik konusunda kursiyerlere bilgiler verdi.  Uğur, şunları söyledi: “Eğitimlerinizi tamamladınız. Bundan sonraki yapacağınız işi bizlere KOBGEB’e iş yeri açma konusunda başvuru yapabilirsiniz. Artık girişimci adayı olmaktan ziyade girişimcisiniz. KOSGEB veri tabanlarına kayıt işlemlerinden sonra iş planına doldurma aşamasına geçerek müdürlüğümüze başvuru yapabilirsiniz. Bu aşamada dikkat edeceğiniz ince detaylar olabilir. Takıldığınız, tereddüt de kaldığınız yerler olabilir. Bu konuda bizleri aramaktan çekinmeyin. Bizim yönlendirmemiz önemli. Bu konularda  girişimcilerimizin mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Girişimcilerimize elimizden gelen inisiyatifi kullanıyoruz. Bizlere gelemiyorsanız bile mutlaka telefonla ulaşabilirsiniz. İş planlarınızı doldurduktan sonra bizlere getiriyorsunuz. Sizler yapmak istediğiniz işi bizlere anlatıyorsunuz. İş planlarınızı biz değerlendiriyoruz. Bir kurul oluşturup o kurulda değerlendiriyoruz” dedi.

                ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Kaymakam Abdullah Akdaş’ın konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikalarının hayırlı olması, kendileri ve ülkemiz için yararlı işler yapmaları konusunda temennilerde bulundular.

                Konuşmaların ardından 48 girişimciye sertifikaları protokol tarafından takdim edildi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap