ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen: ?Riski macerayla karıştırmayalım...?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen: ?Riski macerayla karıştırmayalım...?
Haberin Tarihi: 23.10.2017 11:06:00 - Okunma Sayısı:1249 defa okundu.

Eğirdir’de düzenlenen Girişimcilik kursu sertifika töreninde bir konuşma yapan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Girişimci olmak tabii ki bir risk. Ama bu riski almadan girişimci olunmuyor. Fakat bu riski lütfen macerayla karıştırmayalım.” dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen: “Riski macerayla karıştırmayalım...”

                Eğirdir’de düzenlenen Girişimcilik kursu sertifika töreninde bir konuşma yapan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen “…Girişimci olmak çok kolay değil. Girişimci olmak için bir fikir sahibi olmak gerekir. Üretmeyi istemek lazım. Memleketimize destek vermeyi gönlümüzden yapmak lazım. Çünkü girişimci olmak demek memlekete yatırım yapmak demek. İstihdam sağlamak demek, vergi vermek demek. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi istihdam. İstihdamı artırıcı sürekli tedbirler alıyoruz. Burada da sizlerin çok büyük katkıları var. Girişimci olmak tabii ki bir risk. Ama bu riski almadan girişimci olunmuyor. Ama bu riski lütfen macerayla karıştırmayalım. ‘Ben bir işe gireyim, risk alayım. Bakalım ne olacak?’ demeyelim. Çok iyi bir fizibilite yapmak zorundayız. Yapacağınız ticareti, işletmeyi, yatırımı iyi hesaplamak zorundasınız” diye konuştu.

                ‘Kız Kardeşim’ Projesi Başlıyor…

                ‘Kız Kardeşim’ Projesinin Isparta’da başlayacağını konuşmalarında dile getiren ve özellikle de kadınlara seslenen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen “yeni bir projemiz var. Sertifika alan hanımlara yönelik bir proje. Anadolu Etap Holding Türkiye’de 4 ilde ‘Kız Kardeşim’ Projesini başlattı. Bu proje 18-55 yaş arası hanımları kapsıyor. Bu sertifikayı alan hanımlarımız önümüzdeki ay içerisinde Kasım’ın 5’inde kayıtlar başlıyor. Eğer oraya kaydolurlarsa, biz bu eğitimleri almak istiyoruz derlerse Anadolu Etap Holding’in Boğaziçi Üniversitesi’nin üst düzey yöneticileri Isparta’mıza gelip eğitimler verecekler. Bu eğitimlerde sizlerin almış olduğu sertifikaların nasıl değerlendirileceği, nasıl yatırım yapmak istiyorsunuz, yapmak istediğiniz yatırımda size ön açacak bilgiler aktarılacak. Sizlerin hareketlerinizden, mülakattaki konuşmalarınızdan, oradaki davranışlarınızdan aldığınız fikirlerden sizlere ‘siz şu işi yapmanız lazım’ veya ‘sizin yaptığınız işin şu şekilde yapılması gerekiyor’ düşüncesiyle sizlere destek olacaklar. Bu çok önemli bir proje. Bu projeyi sizin de önemsemenizi istiyorum” dedi.

                Isparta’nın Başarı Oranı %20

                Sertifika törenlerinin Isparta’da çok başarılı olduğunu söyleyen ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Sadece sertifikayı vermek önemli değil. Önemli olan bu sertifikayla iş yeri açmak. Türkiye’nin oranına baktığımızda %3,5-4 oranında. Sertifika alanların %4’ü iş yeri açmış. Isparta’ya baktığımızda Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz 700 tane sertifika verdik. 700 sertifikanın 150 tanesi iş yeri açmış. Bu da %20 demek. Bakanlıktan teşekkür alan bir kurumuz. Türkiye geneli %4’ken Isparta olarak %20’ye çıkmak ve başarıya ulaşmak çok önemli. İnşallah bu %20 oranını daha da yukarıya taşımak istiyoruz” diye konuştu.

                Eğirdir GİAD’a Teşekkür…

                Konuşmalarında Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök’e ve yönetim kurulu üyelerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başdeğirmen, “Osman başkanımı ve ekibini gönülden kutluyorum. Eğirdir GİAD diğer ilçelerimize göre daha başarılı. Gerçekten buradaki çalışmalar her zaman için çok değerli. Bu çalışmaların devamını Osman başkanımızdan diliyorum” dedi.

                ITSO Başkanı Başdeğirmen sözlerinin sonunda sertifika alan kursiyerleri kutlayarak, Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti ve kursiyerlere güzel, başarılı işler yapmaları konusunda iyi temennilerde bulunarak konuşmalarını tamamladı.

Emel TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap