AYAĞI YERE BASMAYAN PROJEYE DESTEK YOK...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AYAĞI YERE BASMAYAN PROJEYE DESTEK YOK...
Haberin Tarihi: 23.10.2017 11:07:00 - Okunma Sayısı:1249 defa okundu.

EGİAD, KOSGEB ve İş-Kur işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; “Türkiye artık bir proje cennetine dönüştü.

AYAĞI YERE BASMAYAN PROJEYE DESTEK YOK...

                EGİAD, KOSGEB ve İş-Kur işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; “Türkiye artık bir proje cennetine dönüştü. Artık projeler havada uçuşuyor. Herkesin kafasında; AB projelerinden bir şey alabilir miyim? Hibe alabilir miyim? IPART programından nasıl faydalanabilirim ve hibe ne kadar alabilirim? Kafaları bu sorularla dolu vaziyette. Ama şunu iyi bilmek gerekiyor: Ayağı yere basmayan hiçbir projeye devlet destek vermiyor” dedi.

                Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) KOSGEB ve İş-Kur işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; “…Eğer istenirse devletimizin her türlü desteği isteyen vatandaşımızın yanında, arkasında. TKDK’dan BAKA’ya, Bakanlıklar’dan, AB’ye varıncaya kadar destek veriyor. Burada önemli olan, ne istediğimizi bilmemiz lazım. Girişimcilik kursunu KOSGEB, Türkiye çapında her yerde açıyor. İş-Kur da destek oluyor ama, bu tür şeyler organizasyonlarla, çabalarla oldu. Eğirdir’de bugün girişimcilik kursunun 3’ncüsü düzenleniyor. Bu arkadaşların emekleri ile oldu. Arkadaşlarımız KOSGEB’in yolunu, yöntemini gittiler öğrendiler ve biz de açmak istiyoruz dediler. Böyle bir eğitimin 3’ncüsünü mezun ederek böyle bir emeği vererek ilçemize kazandırdılar. Dernek marifetiyle diğer ilçelerden öndeyiz. Bunlar emekle, çabayla nasıl, neyi yapacağız bilmekle oldu. Aynı şekilde mezun olan arkadaşlarımız da yapacakları işi girişimcilikle ilgili alt yapıyı öğrendiler ama, buna finans desteğini, nereden alacaklarını araştıracaklar. Bunu iyi öğrenecekler, boşuna kürek çekmiş olmayacaklar” dedi.

                Türkiye’nin artık bir proje cennetine dönüştüğünü konuşmalarında ifade eden Kaymakam Akdaş, “Türkiye artık bir proje cennetine dönüştü. Artık projeler havada uçuşuyor. Herkesin kafasında; AB projelerinden bir şey alabilir miyim? Hibe alabilir miyim? IPART programından nasıl faydalanabilirim ve hibe ne kadar alabilirim? Kafaları bu sorularla dolu vaziyette. Ama şunu iyi bilmek gerekiyor: Ayağı yere basmayan hiçbir projeye devlet destek vermiyor” dedi.

                Konuşmalarında kursiyerlere seslenen Kaymakam Abdullah Akdaş, “Girişimcilik kursuna girerek ilk adımı attınız. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız, Belediye Başkanımız arkanızda olup destek olduklarını söylediler. Bizim burada Esnaf Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz, Ticaret Borsamız ve bizler devlet olarak sizlerin yanınızdayız. Sizlerin de ihtiyacınız olduğunda, bilgi talebi olduğunda sonuna kadar gerekli kurumları çağırarak sizlere bilgi vermeye hazırız” dedi.

                Kaymakam Abdullah Akdaş sözlerinin sonunda EGİAD yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, kursiyerlerin sertifikalarının hayırlı olması temennisiyle konuşmalarını tamamladı.

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap