Tarihi Pazar sona erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tarihi Pazar sona erdi
Haberin Tarihi: 30.10.2017 17:37:00 - Okunma Sayısı:1257 defa okundu.

Eğirdir'de 800 yıllık geçmişe sahip olan tarihi Pınar Pazarı, 29 Ekim Pazar günü sona erdi.

Tarihi Pazar sona erdi

 

Eğirdir'de 800 yıllık geçmişe sahip olan tarihi Pınar Pazarı, 29 Ekim Pazar günü sona erdi.

 

Isparta Eğirdir'de yılın belirli dönemlerinde geleneksel olarak Pazar günleri kurulan Pınar Pazarı Panayırı 30 Temmuz 2017 Pazar günü açılmıştı. Pınar Pazarı 29 Ekim 2017 Pazar günü sona erdi.

 

Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satıldı.

Tarihi Pınar pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor. Eğirdir’de  her yıl yaz sonunda kurulan tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini sürdürüyor.

Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına bir çok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası (pınar pazarı) mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor. Her hafta Pazar günleri kurulan pazarda geçmişte günde 2 bin 500 ila 3 bin civarında keçi ve koyun satılırken, yöredeki dağ köylerinde yaşayan Yörükler için buluşma yeri işlevini de görüyor. Eğirdir Pınar Pazarı her yıl olduğu gibi bu yıl da diğer il ve ilçelerden gelenlerin yoğun ilgisini gördü.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap