Eğirdir'e Has Yiyecek ve İçeceklere Büyük Beğeni Kazandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'e Has Yiyecek ve İçeceklere Büyük Beğeni Kazandı
Haberin Tarihi: 30.10.2017 17:41:00 - Okunma Sayısı:1210 defa okundu.

Cittaslow Türkiye 12. Koordinasyon Komitesi toplantısı çerçevesinde Eğirdir'e gelen Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları ve temsilcilerine Eğirdir Belediyesi tarafından yöresel ürünlerden oluşan kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği ikramında bulunuldu.

Eğirdir'e Has Yiyecek ve İçeceklere Büyük Beğeni Kazandı

 

                Cittaslow Türkiye 12. Koordinasyon Komitesi toplantısı çerçevesinde Eğirdir'e gelen Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları ve temsilcilerine Eğirdir Belediyesi tarafından yöresel ürünlerden oluşan kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği ikramında bulunuldu. Eğirdir’e özgü olan elmalı ürünler ve çeşitli yöresel börek ve çöreklerle sabah kahvaltısı yapan misafirler, öğle yemeğinde Sazan Balığı, göl levreği, tatlı su ıstakozu ve elmalı ürünlerle ağırlandı. Misafirler, Eğirdir'in yöresel ürünlerine hayran katılırken, sunumlara ve lezzetlere ise tam not verdi.

 

                Eğirdir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı çerçevesinde Eskicilere Konağı Nis Otelde kahvaltı yaptı. Kahvaltıda, elmalı kek, elmalı ekmek, çörek, lokul, elmalı pay, elmalı poğaça gibi bir çok çeşidin yanı sıra, elma pekmezi, elma marmeladı, elma reçeli ile  kahvaltı yapıldı. Öğle yemeğinde ise Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda misafirlere Göl ürünleri ve Elma çeşitlerinden oluşan menü sunumu gerçekleştirildi. Elmalı Ekmek, Sazan Kızartması, Levrek Kızartması, Buğulama Balık, Salamura Balık, ıstakoz, Elmalı Pide ve Elma Tatlısı büyük beğeni aldı.

 

                Sakin Şehir Eğirdir'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkanlar Eğirdir’i çok güzel bulduklarını, özellikle göl özerindeki Karabatak kuşlarını ve martıları gördüklerinde ‘Burası Göl Değil, Deniz Deniz" ifadeleriyle Eğirdir’e hayranlıklarını belirttiler. Misafirler akşam yemeğinde ise, sazan dolması ile, bulgur pilavı üzerine keçi etinden yapılan kapama et ikramında bulundu. Elma suyuyla irmik helvası da ikramında bulunuldu. Cittaslow temsilcileri, Eğirdir'e hayran kaldıkları kadar, ilçenin yöresel ürünlerine de hayran kaldıklarını ifade ettiler. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap