SIRA DEVLET SU İŞLERİNDE!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SIRA DEVLET SU İŞLERİNDE!...
Haberin Tarihi: 5.12.2017 14:59:00 - Okunma Sayısı:1325 defa okundu.

BALIK TELEFLERİ İÇİN ACİL ÇALIŞMALARA BAŞLANILMALI

SIRA DEVLET SU İŞLERİNDE!...

BALIK TELEFLERİ İÇİN ACİL ÇALIŞMALARA BAŞLANILMALI

                Sulama sezonunda, Devlet Su İşleri pompalarındaki balık katliamını gündeme getirerek, balık teleflerinin önüne geçilmesi için acilen önlem alınmasını vatandaşlarımızın haklı tepkileri ile AKIN Gazetesi'nde gündeme getirmiştik.

                Eğirdir Gölü'nde DSİ'ye ait dokuz ana sulama pompasında milyonlarca balığın telef olduğunun belirlenmesi üzerine, Eğirdir Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyonun hazırladığı raporun DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi.

                Kaymakam Abdullah Akdaş başkanlığında; Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Fahrettin Küçük, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Hüseyin Erkeç, Sulama Birliği Başkanlığından Tarık Eryiğit, DSİ 18. Bölge Müdürlüğünden Hüsrev Kalay ve Murat Çınar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Hüseyin Demirekin, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Rahmi Uysal ve Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse'nin katılımlarıyla hazırlanan raporda "Yapılan çalışmalar ve gözlemler sonucunda; su pompalarından ciddi miktarda balık kaçışlarının olduğu belirlenmiş, bu sorunun çözümünün DSİ Bölge Müdürlüğü ile Sulama Birliklerinin ortak çalışmasıyla giderilmesi gerektiği, konunun balık popülasyonlarının sürdürülebilirliği ve Eğirdir Gölü'nde balıkçılığın geleceği için son derece önemli olduğu değerlendirilmiştir.

                Her ne kadar balık kaçışlarının fazla miktarda olmasında, Eğirdir Gölü'nde 2008 yılından bu yana uygulanan av yasağı sonucu ilgili türlere ait popülasyonların genç bireylerindeki artışın da etkili olduğu düşünülse de, başta DSİ Bölge Müdürlüğü olmak üzere konu ile ilgili diğer kurumların balık kaçışlarıyla ilgili tedbirleri bir an önce almalarının, gölün geleceği için önemli olduğu sonucuna varılmıştır." ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

                Bilindiği üzere her yıl sulama sezonu Mayıs ayının son haftasında başlıyor. Yani yaklaşık altı aylık bir süre... Gelecek yıl da aynı balık katliamlarını yaşamayalım. Komisyon raporunu hazırladı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğüne gönderdi. Sıra Devlet Su İşlerinde... Çözüm için acilen çalışmalara başlanılmasını diliyoruz.

Abdullah K. SİNAN - AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap