KOMANDOLAR AND İÇTİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KOMANDOLAR AND İÇTİ...
Haberin Tarihi: 8.12.2017 14:32:00 - Okunma Sayısı:1296 defa okundu.

232 Uzman Erbaş Komando Gururla And İçti

KOMANDOLAR AND İÇTİ...

Türkiye’nin gözbebeği, Komandonun mabedi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında And İçme Töreni düzenlendi.

44’ncü dönem Uzman Erbaş Komando Adaylarının And İçme Töreni bugün saat 10.00’da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

232 Uzman Erbaş Komando, Türk Bayrağına el basarak and içmenin mutluluğunu, gururunu yaşadılar.

Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, yüksek rütbeli subaylar ve aileler katıldılar. 

44’ncü dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu and içme töreni Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı. And İçme töreni, Sancağın tanıtılması ve and içmenin anlamını belirten konuşma ile devam etti.

Şahit Timi’nin yerini almasıyla birlikte 44’ncü dönem Uzman Erbaş Komando Kursiyerleri, hep bir ağızdan bayrak ve arkadaş tutarak 3 grup halinde and içti.

P. Uzm. Onb. Muhammet Emin Öztürk’ün kursiyerler adına yaptığı konuşmanın ardından Uzman Erbaş Komandolar mavi berelerini giyerken duygulu anlar yaşandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir yaptı. 

Tuğg. Bozdemir, Uzman Erbaş Komando Adaylarına şöyle seslendi:

“Ordunun şeref timsali sancağımızın gölgesinde, komutanlarınızın ve ailelerinizin şahitliğinde, silah ve bayrak üzerine gerektiğinde, vatan ve millet uğruna, canınızı seve seve vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine And içtiniz.

Bu yemin; Devletin ve milletin, bölünmez bütünlüğüne uzanan bütün kolların kesileceğinin, kem bakan gözlerin oyulacağının ifadesidir.

Bu yemin;

Bu milletin, bu bayrağın ve bu toprağın sonsuza kadar yaşayacağının ifadesidir.

Bu yemin;

Şehitlerimize ve gazilerimize, şükran ve minnet duygularımızın seslenişidir.

Bu kutsal vatanı, bağımsızlığımızı, devletin üniter, laik ve demokratik yapısını korumaya and içmiş, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, ATATÜRK ilke ve inkılapları ışığında ve TÜRK milletinin emrinde olarak, sizlerle daha da güçlenecektir.

Türk askeri; insanlık tarihi boyunca, ülkesinin ve milletinin esaret altında kalmasına fırsat vermeyen, dünyanın en şerefli ve en güçlü askeridir.

Bu yüksek şeref; bundan sonra, korumak üzere sizlere verilmiştir. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancım tamdır.

Yemininiz ve kutsal nöbetiniz YÜCE TÜRK ULUSU Türk Silahlı Kuvvetleri, aileleriniz ve sizler için kutlu ve uğurlu olsun.

Bu kahramanların askerlik temel eğitiminde emeği geçen kıymetli silah arkadaşlarım;

Annelerinin ve babalarının bize emanet ettiği biricik evlatlarını, büyük bir sabır ve inançla, gece gündüz demeden, çeliğe su verir gibi sanki nakış gibi işlediniz. Atalardan yadigar askerlik ruhunu, evlatlarımıza sevgi ile aşıladınız.

Ve, belki de en önemlisi aldığınız emanetleri, bugün anne ve babalarının karşısına büyük bir gururla dimdik çıkardınız.

Bu emek ve gayretlerinizden dolayı, sizlere sayın konuklarımızın huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum.”

Tuğg. Bozdemir   konuşmalarında kursiyerlerin ailelerine ve komandoları yetiştiren silah arkadaşlarına da teşekkür etti.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, konuşmalarını “Ne mutlu, vatan ve millete hizmet edecek evlat yetiştiren anne ve babalara.

Ne mutlu; vatan, millet ve bayrak uğruna, seve seve hayatını feda etmek için yemin eden genç komando adaylarına.

Ne mutlu; güçlüyüz, cesuruz, hazırız diyenlere!

Ne mutlu; her şey vatan için diyenlere!

“Ne Mutlu Türk’üm diyerek, ATATÜRK’ün yolunda milletine hizmet için vazifeye koşanlara.

Bu vesile ile başta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor ve aziz hatıraları önünde minnetle eğiliyorum.

Genç Komando Adaylarım;

Bu duygu ve düşüncelerle yemininizin Yüce Türk Ulusu, Türk Silahlı Kuvvetleri, aileleriniz ve sizler için hayırlı olmasını diliyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Yolunuz ve bahtınız açık; kılıcınız keskin olsun” ifadeleriyle tamamladı.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir’in konuşmalarının ardından Uzman Erbaş Komando Adayları hep birlikte Komando Andını okudular.

Törenin sonunda aileler sahaya inerek evlatlarıyla kucaklaşmanın gururunu, mutluluğunu yaşadılar. 

EMEL TURAN KARTAL (Eğirdir AKIN)


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap