5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması Sona Erdi
Haberin Tarihi: 11.12.2017 12:18:00 - Okunma Sayısı:1338 defa okundu.

Eğirdirli sporcu Onur Gökdoğan sol kol yedincisi oldu

5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması Sona Erdi

Eğirdirli sporcu Onur Gökdoğan sol kol yedincisi oldu

                Ata sporu olan Bilek Güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit etmek, ülkemize kazandırmak, engelli sporcuların da bu tür müsabakalarda yarışmasına olanak sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma ile gençler arasında sporu yaygınlaştırmak, iletişimi ve dostluğu artırmak amacıyla düzenlenen 5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması sona erdi.

                Yarışmaya Isparta’dan katılan Isparta Gençlik Spor ve İzcilik kulübü sporcuları Mehmet Dönmez Sağ kol Türkiye ikincisi, sol kol Türkiye beşincisi olurken, Eğirdirli sporcu Onur Gökdoğan sol kol yedincisi, Berat Oşar’da sağ kol yedincisi oldu.

                Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü öncülüğünde Türkiye Vücut Geliştirme Fitness - Bilek Güreşi Federasyonu ve Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) işbirliği ile düzenlenen "5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması" sona erdi.

                Gençler kategorisinde Türkiye'nin en kapsamlı bilek güreşi yarışması, "Güçlü Bilekler Güçlü Nesiller" temasıyla organize edilen yarışma 9-10 Aralık tarihlerinde Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

                Türkiye'nin 53 ilinden 113 kulübün yer aldığı yarışmaya, engelli sporcular da dahil olmak üzere 1999-2004 doğumlu gençler katıldı. 1120 bilek güreşi sporcusunun 578'i sağ kol 542'si sol kol sporcusu olarak yer aldı.

                Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara toplamda 60 adet "Altın Ödülü", Bilek Güreşi Federasyonu onaylı "Başarı Belgesi" ve "Madalya", katılan tüm sporculara "Katılım Belgesi" verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap