KARAĞI KÖYÜ SDYD GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KARAĞI KÖYÜ SDYD GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI
Haberin Tarihi: 13.12.2017 14:19:00 - Okunma Sayısı:1450 defa okundu.

KARAĞI KÖYÜ SOSYAL DAYANIŞMA VE YAŞATMA DERNEĞİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

KARAĞI KÖYÜ SOSYAL DAYANIŞMA VE YAŞATMA DERNEĞİ 

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Isparta'nın Aksu ilçesi Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneğinin 2017 Yılı olağan genel kurul toplantısı Isparta Has Bahçe'de yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ramazan Korkmaz, Derneğin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.  Korkmaz, eski gelenek ve göreneklerin yaşatılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek 2014 yılından bu yana 4 yıldır Ramazan Bayramının 1. günü Bayram namazını müteakip Aksu Karağı Köyü köy konağı önünde çorba ve kahvaltı etkinliği düzenlendiğini söyledi. Bu etkinliğin Karağı'ndan yaşayan ve  diğer misafirler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Korkmaz, bunun BAYRAM GELENEKLERİ şeklinde devam ettirileceğini kaydetti. Yine dernek tarafından 2013 yılında Isparta dernek lokalinde, 2014 yılında (Aksu Karağı Köyü) yukarı eski Köyde Harmanbelen'de geleneksel helva günü düzenlediklerini belirten Korkmaz, bu gibi etkinlikleri devam ettirmek istediklerini belirtti.

2015 yılında toplu SMS sisteminin faaliyete geçtiğini belirten Korkmaz, Dernek üyeleri ile Karağı Köyü sakinlerine kına, nişan, düğün, mevlid, vefat, kan arama gibi hususlarda toplu SMS yoluyla bilgilendirme yaptıklarını da sözlerine ekledi. 

Açılış konuşmasının ardından Divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulu Başkanlığına Mevlüt Korkmaz, Başkan Yardımcılığına Dursun Güngör ve Yazmanlığa Ramazan Özdemir oy birliğiyle getirildiler.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu Ramazan Korkmaz okudu.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda yönetim ve denetim kurulu üyelikleri için seçim de yapıldı. Eski yönetim kurulu üyeleri Ramazan Korkmaz, Hasan Avcu, Tahsin Kayacan, Kemal Korkmaz ve Ramazan Özdemir tekrar yönetim kurulu üyeliklerine seçilirken Denetleme kurulu üyeliklerine de; Tahir Korkmaz, Mevlüt Kılınç ve Dursun Güngör oy birliği ile seçildiler.

Toplantıda; Köyün eski gelenek ve göreneklerin yaşatılması, sosyal ve kültürel yaşamının sürdürülmesi, takvim bastırılması, yemek verilmesi, spor ile ilgili yarışma ve turnuvaların düzenlenmesi, güreş müsabakalarının düzenlenmesi, konser ve festival gibi faaliyetlerin yapılması, daha önceki yıllarda yapılan helva günlerinin devam ettirilmesi, aşure günlerinde aşure yapılması, iftar yemeği düzenlenmesi, derneğe üye olup maddi durumu çok kötü olan eğitim ve öğretim gören çocuklara, hasta olan dernek üyelerine ve köy sakinlerine ziyaretlerde bulunularak sorunların giderilmesi konusunda yardımcı olunması karar altına alındı.

Ayrıca Karağı Köyü'ne maddi ve manevi olarak hizmet, destek ve yardımlarda bulunan, ahirete intikal eden köylülerin de belirtileceği köy soy kütüğü ile ilgili çalışma yapılması için resim, video, evrak ve diğer belgelerin toplanarak bunların dergi veya kitap halinde bastırılmasının düşünüldüğü, maddi imkanların sağlanması halinde bu faaliyetlerin yapılması gerektiği belirtildi.

Toplantıya katılan üyeler yönetim kurulu çalışmaları ve faaliyet raporları konusunda teşekkür ederek hastanelerde tedavi gören, ameliyat olanlar ile ilgili SMS yoluyla bilgilendirme yapılmasını istediler.

Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap