Vali Günaydın, Eğirdir’de Köy ve Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Günaydın, Eğirdir’de Köy ve Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
Haberin Tarihi: 27.12.2017 18:20:00 - Okunma Sayısı:1686 defa okundu.

Günaydın: “2018 Yılı Hizmetlerle Dolu Bir Yıl Olacak…”

 

Vali Günaydın, Eğirdir’de Köy ve Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Günaydın: “2018 Yılı Hizmetlerle Dolu Bir Yıl Olacak…”

                2017 yılının son muhtarlar toplantısı, Isparta Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında Eğirdir’de yapıldı.

                Eğirdir Merkez Mahalle ve Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Günaydın, 2017 yılını değerlendirdi.

                2017 yılının verimli geçtiğini belirten Vali Günaydın, “2018 yılı hizmetlerle dolu bir yıl olacak” dedi.

                Isparta Valisi Şehmus Günaydın bugün saat 14.00’de Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda Eğirdir Merkez Mahalle ve Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Günaydın 2017 yılını değerlendirdi.  2018 yılında yapılması planlanan hizmetlerden de bahseden Vali Günaydın “2018 Yılı hizmetlerle dolu bir yıl olacak” dedi.

                2017 yılının son muhtarlar toplantısı, Isparta Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında Eğirdir’de yapıldı.  Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Isparta İl Jandarma Komutanı Kıdemli Alb. Mustafa Özdurhan, İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Baş, Halil Okutan ile Eğirdir Merkezinden 25 Mahalle Muhtarı, 28 Köy muhtarı ile Sarıidris Kasabası’nın 4 mahalle muhtarı katıldı.

                Toplantıda 2017 yılı boyunca muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşların taleplerini dinlediklerini belirten Vali Günaydın, her ziyarette muhtarların yakın desteklerini gördüklerini söyledi.

                2017 Yılı verimli geçti...

                2017 yılının çok verimli geçtiğini, 2018 yılında da hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini konuşmalarında ifade eden Isparta Valisi Şehmus Günaydın; “Bugün Eğirdir’de sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Geçen sene Ocak ayında da sizlerle buluşup toplantı yapmıştık. Geçen yıl da turumuza Eğirdir’den başlamıştık, bu yıl da ikinci turumuzu Eğirdir’den başlatıyoruz. Bu toplantımızın amacı; Eğirdir’de sizlerin mekanında, sizleri dinlemek. Sizlerin sorunlarınızı, dertlerinizi dinlemek. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bize ileteceğiniz sorunları anında değerlendirmek, anında analiz etmek. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda  son derece başarılı sonuçlar aldık. İlçelerimizdeki ziyaretlerde gerek muhtarlarımızın, gerekse kamu görevli arkadaşlarımızın bize ilettikleri sorunların çözümü konusunda %90’ın üzerinde bir gerçekleşme oldu. Bu da çok önemli bir rakam. Tabi ki her iletilen sorunu, her iletilen konuyu çözme imkanı yok. Daha çok yasalardan kaynaklanan nedenlerle çözemediğimiz bazı konular oluyor ama, paramız yok, kaynağımız yok gerekçesiyle de hiçbir soruna çözüm bulamamazlık olmadı. Bütün sorunlarımızı çözme noktasında kaynak konusunda yeterli kaynağımız olduğu için başarılı bir dönem geçirdik” dedi.

                Hayvancılık konusunda

                yeni projelere açığız...

                Muhtarlar toplantısı öncesi Eğirdir Bağacık Köyünde gerçekleştirilen proje kapsamında Bağacık köyünde olduklarını konuşmalarında ifade eden Vali Günaydın; “ Bu toplantımız öncesi Bağacık köyündeydik. Orada İl Genel Meclis Üyemiz ve İl Genel Meclis Başkanımız ve İlçe Kaymakamımızın bize ilettikleri "Hayvan Yetiştiriciliğinde Alternatif Irk" projesini yerinde inceledik ve başarı sağlandığını da gördük” diye konuştu.

                Konuşmalarında köy muhtarlarına seslenen Vali Günaydın: “Köy muhtarlarımızın hayvancılık konusunda bize iletecekleri her türlü projenin hayata geçirilmesi konusunda sonsuz desteğimiz olduğunu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Tarım Bakanlığımızın da 2018 yılında çok ciddi teşvik ve destekleri olacak. Bu konuda da İlçe Tarım Müdürlüğümüz olsun, muhtarlarımız olsun mutlaka ve mutlaka köyde yaşayan vatandaşlarımızı yeterli derecede aydınlatmaları gerekiyor. Geçen yıl Bağacık köyünde uygulanan proje için gerekli parayı gönderdik. Ama vatandaşlarımız  suni tohumla yaptırmamışlar.

                Bu projenin gelişmesi hem Eğirdir ekonomisi, hem Isparta ekonomisi hem de ülke ekonomisi için son derece önemli. Bu projeyi sadece Bağacık’ta değil, bütün köylerimizde de yaygınlaştırmak için çalışma başlatacağız.

                Projenin bütün köylerimizde yaygınlaşması için çalışmalarımıza hız verelim.” dedi.

                Yol konusunda başarılı bir sezon geçirdik...

                Konuşmalarında yol konusuna da değinen Vali Şehmus Günaydın; “Yol konusunda bütün ilçelerimizde, Isparta genelinde olduğu gibi Eğirdir’de de başarılı bir sezon geçirdik. Bugün Türkiye’de 212 km. sıcak asfalt yapan başka bir vilayet yok. Bu çalışmayı hep beraber yaptık. Bu çalışmalarda bizlere destek olan İl Genel Meclis Başkanımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize, muhtarlarımıza ve Eğirdir Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Bu bir takım çalışması. Birlikte hareket ederek biz bu başarıyı elde ettik. Aynı zamanda ikinci kat asfalt çalışmalarında da geçen yıl oranlarıyla 210 km civarında ikinci kat asfalt çalışmaları yaptık. Şuan yoğun kış şartlarına rağmen stabilize çalışmalarımız devam ediyor. Bizim var olma nedenimiz sizlere hizmet etmek. Hiçbir günü boş geçirmeyeceğiz. Bir işi yaptık, başarıyı sağladık oturalım demek yok. Yeni arayışlar içerisinde olacağız. Ülkemiz için, milletimiz için en iyisini, en güzelini nasıl yaparız onun arayışı içerisinde olacağız. Burada da siz muhtarlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Köylerinizin sorunlarını gerek bu toplantılarda, gerekse köylerinizde yaptığınız toplantılarda hatta ve hatta Isparta’da Çarşamba günleri yaptığımız Halk Günü buluşmalarında bizlere anlatabilirsiniz. Her zaman gelebilirsiniz. Telefonlarımız 7/24 açık. Bütün sorunlarınızı bize iletebilirsiniz. Sizden beklentimiz köyünüzde yaşadığınız sıkıntıların çözümü konusunda azami gayreti göstermeniz... Çünkü sorunların tespiti çok önemli. Ondan da önemlisi sorunların çözümüne yönelik uygulamada atacağımız adımlar önemli. Eğer biz bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsek burada en mutlu olacak kişiler sizler olacaksınız” dedi.

                Yol çalışmaları 2018’de sürecek

                2018 yılında da yol çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini söyleyen Vali Şehmus Günaydın; “2018 yılı yatırım planında en az geçen sene kadar bu yıl da sıcak asfalt çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burada arkadaşlarımızın belirlediği grup köy yolları var. Öncelik grup köy yollarımız olacak. Daha sonra da imkanlarımız çerçevesinde diğer yollarımıza da sıcak asfalt çalışmalarımızı yapacağız. Sıcak asfalt uygulama çalışmalarımız devam ederken, ikinci kat asfaltlarımızı da bir kenara bırakacak değiliz. Onları da yapacağız inşallah” dedi.

                72 Köyün içme suyu pompaları güneş enerjisiyle çalışıyor

                Pompajla içme suyu sağlama çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Vali Günaydın; “Pompajla içme suyu ihtiyacını karşılayan köylerimize yapmış olduğumuz güneş panellerimiz var. Bir köyümüzün içme suyu için ödediği elektrik parası en az üçte bire düşüyor. Üçte iki tasarruf sağlanıyor. Şimdiye kadar bu projeyi 72 köyümüzde tamamladık, tamamlamak üzereyiz. Hedefimiz 116 köy. 203 köyümüzde Pompajla içme suyunu temin eden güneş panelleriyle bütün köylerimizin bu ihtiyacını karşılayacağız. Bu projeyle yaklaşık 5-6 trilyon tasarruf sağlamış olacağız. Bu konuda da ülkemiz ekonomisine de katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

                Köy İçine Aydınlatma Yapılacak…

                Hizmetlerinin vatandaşlara yönelik olduğunu belirten Vali Günaydın konuşmalarında güneş enerjisi panelleriyle çalışan Köy içi aydınlatma sisteminin de yapılacağını söyledi.  Vali Günaydın,Güneşten enerji  elde ediyoruz, bu enerjiyle de içme suyu elde ediyoruz.  İnşallah yeni bir çalışma başlatıyoruz. Bu köy içi aydınlatmalarımız. Bunu da güneş enerjisinden elde edeceğimiz bir enerjiye dönüştürebilirsek bundan da çok ciddi tasarruf sağlamış olacağız. Arkadaşlarımıza talimat verdik, çalışma yapıyorlar. Güneş enerjisinden elde edeceğimiz bu enerjiyle aydınlatma direklerini 2018 yılında hayata geçireceğiz” dedi.

                Parke taşı döşeme işlemine ağırlık verilecek

                2017 yılında parke taşı konusunda biraz geride kaldıklarını ama 2018 yılında daha iyi bir noktada olacaklarını ifade eden Vali Günaydın, “2017 yılında parke taşı konusunda biraz geride kaldık. 2018 yılında daha iyi bir noktada olacağız. Daha büyük bir çalışma yapacağız. Köylerimizin ana arterlerini, köylerimizin vatandaşlarımızın buluşma yerleri olan camilerimiz, okullarımız gibi yerlerin parke taşı döşeme işlemini büyük ölçüde bitirdik. Ama vatandaşımız evinin önüne kadar parke taşı istiyor. Haklı. Bizim de amacımız orada yaşayan vatandaşlarımıza daha konforlu bir hayat temin edebilmek için mutlaka ama mutlaka evlerinin önüne bu hizmeti götürmemiz lazım. Biz bunun bilincindeyiz. Bunu da inşallah 2018 yılında üst noktalara taşımış olacağız. Sizler bizim için çok önemlisiniz, çok değerlisiniz. Size yapacağımız her hizmet, sizlerin hak ettiği hizmetlerdir” dedi.

                Vali Şehmus Günaydın, herkesin yeni yılını kutlayarak, 2018 yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı, başarılı bir sene olur” temennileriyle konuşmalarını tamamladı.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap