Başkan Yusuf Öngün Güven Tazeledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Yusuf Öngün Güven Tazeledi
Haberin Tarihi: 22.1.2018 14:33:00 - Okunma Sayısı:3116 defa okundu.

Yusuf Öngün 228, Hamit Kubilay Barlas 98 Oy Aldı

Başkan Yusuf Öngün Güven Tazeledi

Yusuf Öngün 228, Hamit Kubilay Barlas 98 Oy Aldı

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2017 yılı genel kurul toplantısı bugün Vergi Dairesi Üstünde (Belediye Toplantı Salonu) gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını 6. Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, Başkan Yardımcılığını Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Katiplikleri de Ahmet Hamdi Takır ile Ahmet Hakkı Öztekin’in yaptığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Yusuf Öngün şunları söyledi:

19.03.2016 yılındaki seçimlerde 4 yıllığına seçilmiş yönetim kurulumuz, seçildiğimiz tarihten bugüne kadar Eğirdir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak gerçekleştirmek istediğimiz bir çok projemizi 20 aylık kısa bir süre zarfında Türkiye genelinde en üst düzey olan bir kooperatif statüsüne getirmiş durumdayız. Kooperatifin üst limiti 100 bin TL. iken biz göreve geldikten üç ay gibi kısa bir süre sonra üst limit 150 bin TL’ye çıkmıştır. 3. Grup kooperatif iken 2. Grup kooperatife yükselmiş bulunmaktayız. 7 milyon TL olan kredi plasmanımızı şuan itibarı ile 20 milyon TL’ye çıkardık.

2017 yılında toplam 132 dosya ile 9.950.000TL kredi kullandırılmıştır. Kooperatifimizde aktif çalışan üye sayımız 110 iken, 270 üye sayısına ulaşmıştır. Ve şuanda kooperatiflerin en üst limiti olan 200 bin TL kredi kullandırma yetkisine sahibiz. Ticari araç kredisi (5 yıl vadeli %5 faiz oranı ile) ve işyeri edindirme kredisi 500 bin TL (10 yıl vadeli %5 faiz oranı ile) vermeye yetkiliyiz.

Sayın ortaklarımız 20 aylık bu çalışma süremizde kooperatifimiz Bölge Birlik Başkanımız tarafından Takdir Belgesi ile ödüllendirilmiştir. Kooperatifimiz 20 milyon bir plasmanla %5 takip oranı ile büyük bir başarı göstermiştir. Siz sayın kooperatif ortaklarımız bizlere bu görevi layık gördüğünüz takdirde kooperatifimizin çok daha iyi yerlere geleceğinden emin olabilirsiniz. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Burada sözlerime son verirken hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesinden sonra okunan yönetim kurulu ve denetim kurulu çalışma raporları oy birliği ile kabul edildi.

Diğer gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edilirken, bir konuşma yapan Başkan Adayı Hamit Kubilay Barlas şunları söyledi:

“Kooperatifimizin olağan genel kurul toplantısına şeref vermenizden dolayı hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Sizlerin desteği ile çıktığımız bu yolda hiçbir ayrım yapmadan hakkaniyet ve adalet içinde hizmetleri yerine getireceğimize inancımız tamdır.

Sayın ortaklarımız; sizlerin bize olan güvenine layık olmak için kooperatifimizin ve ortaklarımızın menfaatini her zaman ön planda tutacağımızdan şüpheniz olmasın.

Ekibimiz ile birlikte siz değerli ortaklarımızın menfaatine olan her türlü Hibe, Destek ve Kredilerin takipçisi olup, zamanında bilgilendirme yapıp size en iyi hizmeti vereceğiz.

Kooperatifimizin kuruluşundan bugüne kadar da görev yapan Başkan ve Yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Biz de Güçlü Esnaf, Güçlü Eğirdir için bu göreve talibiz.

Suriye Afrin’de devam eden operasyonlar da ordumuzun da Allah yar ve yardımcısı olsun.

Kongremizin de ilçemize, ülkemize ve tüm ortaklarımıza hayır getirmesini dileriz.

  1. Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, Isparta İl Ticaret Müdürü Özcan Kesmen, Isparta Kahveciler Odası Başkanı Ramazan Şişman, Berberler Odası Başkanı Mehmet Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Baş, Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök, İYİ Parti İlçe Başkanı Özgür Tandoğan, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda esnafımızın katıldığı kongrede, 366 kayıtlı ortaktan 327 ortak oy kullandı.

Yapılan sayım sonucunda 1 oy geçersiz sayılırken, Başkan Yusuf Öngün’ün listesinin 228, Hamit Kubilay Barlas’ın listesinin ise 98 oy aldığı tespit edildi.

Sonuçların açıklanmasından sonra Başkan adayı Hamit Kubilay Barlas ve ekibi, Başkan Yusuf Öngün ve ekibini tebrik etti.

Güven tazeleyen Yusuf Öngün’ün  yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri şöyle:

Yönetim Kurulu Asil Üyeliği

Yusuf Öngün

İsmet Şenol

Lütfi Uysal

Adil Uğurlu

Tolga Ersan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği

Kadir Taş

Yalçın Kaya

Ali Yetkin

Necmettin Akıncı

Furkan Gürfidan

Bölge Birliği Temsilciliği Asil Üyeliği

Yusuf Öngün

Lütfi Uysal

Bölge Birliği Temsilciliği Yedek Üyeliği

Tolga Ersan

Adil Uğurlu

Denetim Kurulu Asil Üyeliği

Halil Yıldız

Gökhan Balçıklı

Denetim Kurulu Yedek Üyeliği

Ahmet Hamdi Takır

Mustafa Öcal

Başkan Yusuf Öngün ve ekibini kutluyor, seçimlerin hayırlı olmasını diliyoruz.

 

 

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap