TSK'nın Göz Bebeği Komandolar Brövelerini Aldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TSK'nın Göz Bebeği Komandolar Brövelerini Aldı
Haberin Tarihi: 26.1.2018 15:10:00 - Okunma Sayısı:4131 defa okundu.

234 Asteğmen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Mezun Oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 369’ncu dönem Asteğmen Komando Temel Kursu eğitimini başarıyla tamamlayan 234 Asteğmen, brövelerini taktı.
369’ncu dönem Asteğmen Komando Temel Kursu mezuniyet töreni bugün saat 10.30’da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı kapalı spor salonunda yapıldı. Törene; Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu, yüksek rütbeli subaylar ve kursiyerlerin aileleri katıldı.
Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 12 hafta eğitim gören 234 Asteğmen, düzenlenen törenle brövelerini takmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadı. Kurs boyunca bütün görevleri başarıyla yerine getiren P. Atğm. Sinan Vural, kurs birincisi oldu. Vural, yaş kütüğüne plaket çaktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan programda Şahit Timinin yerini almasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu yaptı. Köroğlu: “Komando, direnci ve azmi yüksek, bitti, tükendi dendiğinde bir adım daha atabilen korkusuz, yürekli, fedakar askerdir” diye konuştu.
Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’ndaki kahramanlarımıza da selamlarını gönderen Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu "Yeri göğü titreterek destan yazan kahramanlarımıza selam olsun…" dedi.
Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu’nun konuşmalarının ardından mezun olan kursiyerler adına konuşmayı P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya yaptı. P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya "Kurs süresince, icra ettiğimiz eğitimler sayesinde; Zoru başarmayı, imkansızı zorlamayı, "bitti artık" denilen yerde yeniden başlamayı öğrendik." dedi.
369’ncu dönem Asteğmen Komando Temel Kursu birincisi olan P. Atğm. Sinan Vural'ın yaş kütüğüne ismini büyük bir gurur ile çakmasını müteakip dereceye giren, kursta başarılı olan kursiyerlere diploma, bröve ve ödülleri verildi.
Dönem Birincisi P. Atğm. Sinan Vural
Dönem İkincisi P. Atğm. Hasan Ersin
Dönem Üçüncüsü P. Atğm. Arif Aras
Eğitim Birincisi P. Atğm. Metin Seçer
Atış birincisi P. Atğm. Lokman Erdi Demirtaş
Spor Birincisi P. Atğm.Metin Arslan
Disiplin Birincisi P. Atğm. İsmail Sivaslıoğlu’na diploma, bröve ve ödüllerini Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu takdim etti.
Mezun olan diğer kursiyerlere de bröveleri, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli yüksek rütbeli subaylar ve kurs komutanları tarafından verildi.
Tören, ailelerin sahaya inmesi ve evlatlarıyla hasret gidermesi ile sona erdi.
EMEL TURAN KARTAL (Eğirdir AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap