16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Akil İnsanlar Isparta'da...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Akil İnsanlar Isparta'da...
Haberin Tarihi: 21.5.2013 10:56:00 - Okunma Sayısı:2004 defa okundu.

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz grubu üyeleri, 'çözüm süreci' hakkında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşmelerde bulunmak üzere dün Isparta'ya geldi.

Akil İnsanlar Isparta’da…

 

            Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz grubu üyeleri, 'çözüm süreci' hakkında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşmelerde bulunmak üzere dün Isparta'ya geldi.

            'Çözüm süreci' hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Isparta'ya gelen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, ilk olarak 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'ü ziyaret etti. Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman'dan oluşan heyet, İslamköy'de, Gül-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) tarafından belirlenen gül bahçesinde, galoş giyerek çamurlu tarlada gül topladı.

            Gül toplayan heyet üyelerinden sinema sanatçısı Kadir İnanır, gülün, sevgi ve aşk başta olmak üzere birçok anlamı olduğunu belirtti. İnanır, gülün bütün bu anlamları içinde en önemlisinin 'barış' olduğunu söyledi. Kadir İnanır daha sonra gül bahçesinde çalışan kadın işçilerle fotoğraf çektirdi.

            Heyet üyeleri daha sonra Grup Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte gül bahçesinde çalışan 70 yaşındaki Hüseyin Aykut'a çözüm süreciyle ilgili görüşünü sordu. Barış istediklerini belirten Aykut, "Elbette akan kanın durmasından yanayız. Çocuklarımızı yetiştiriyor, 20 yaşında askere gönderiyoruz. Onlar, orada şehit olunca hepimiz ölüyoruz. Kim ister savaşı? Şehit anneleri ağlıyor. Bir delikanlı şehit düştüğünde hepimizin gözyaşları akıyor. Dinsin bu kan. Bunu devletten bekliyoruz" dedi.

            Hisarcıklıoğlu, sohbetin ardından birlikte gül topladığı Hüseyin Aykut'a, "Peki bakalım şimdi de en fazla hangimiz gül topladı onu söyleyin?" dedi. Bunun üzerine ise Aykut, "Ona kantar karar verecek" diye esprili cevap verince, heyet üyeleri ve çalışanlar güldü.

            Gül bahçesinin ardından İslamköy Meydanı'nda kendileri için hazırlanan köy kahvaltısına katılan akil insanları, burada, ellerinde Türkiye haritası ve Türk bayrakları taşıyan öğrenciler karşıladı. Heyet, öğrencilerle fotoğraf çekildikten sonra muhtar ve vatandaşlarla sohbet etti.

            Sohbet öncesi kısa konuşma yapan Akil İnsanlar Akdeniz Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'ün Türk siyasetine yön vermiş bir yer olduğuna dikkati çekti. Çözüm sürecinde devletin yeni bir dönem başlattığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu dönemde milletin ne düşündüğünü, beklentilerinin, taleplerinin neler olduğunu öğrenmek istediklerini söyledi. Bu sürecin Türk demokrasisi için müthiş bir fırsat olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "İstişare içinde sizlerin fikirlerini öğrenip bunu Ankara'ya rapor edeceğiz. Elbette herkes farklı düşünecek. Ama konuşurken doğru yolu bulmak asıl amacımız. Biz terör sorununun bitmesi, akan kanın durması ve demokrasinin kalitesinin artırılması üzerinde duruyoruz. Demokrasinin kalitesini de en iyi İslamköy bilir. Bu köyde doğmuş bir çocuk, bu ülkede hem başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu demokrasinin ülkemize kazandırdığı bir fazilettir" diye konuştu.

            Heyet üyeleri tek tek yaptıkları selamlama konuşmalarından sonra, belde halkının çözüm sürecine ilişkin fikirlerini aldı.

            Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki grup üyeleri Kadir İnanır, Tarık Çelenk, Lale Mansur, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman, İslamköy'ün ardından Isparta Valiliğini ziyaret ederek, Vali Memduh Oğuz ile görüştü.

            Valilik Göl Toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITB Başkanı Ahmet Adar'da hazır bulundu.

            Oğuz, Isparta'nın bir "ilim şehri" olduğunu belirterek, "Isparta olarak çözüm sürecin destek veriyoruz. Sizlere de 'Allah razı olsun' diyoruz" diye konuştu.

            Hisarcıklıoğlu ise Isparta'ya geçen hafta gelmeyi düşündüklerini, ancak Hatay'ın Reyhalı ilçesindeki saldırı nedeniyle ziyaretlerini ertelediklerini söyledi.

            Ziyaretleri esnasında kendilerine zaman zaman "Ne anlatıyorsunuz, bize ne anlatmaya geldiniz" şeklinde sorular sorulduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Aslında biz dinlemeye geliyoruz. Bir şey anlatmıyoruz" dedi.

            Devletin ayağına yıllardır pranga olan sorunu çözme kapsamında bir süreç başlatıldığını, süreç ilerlerken devletin, milletin fikrini çok önemsediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, sürecin demokrasi kapsamında doğru işlerin yapılabilmesi adına önemli bir fırsat sağladığını kaydetti.

            Hisarcıklıoğlu, "Bu anlamda hepimize görev düşüyor. Ülkesini, milletini, bayrağını seven insanlar olarak biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Biz bir şey izah etmiyoruz. Vatandaşımızı dinledikten sonra bunu rapor edeceğiz" diye konuştu.

            Kadir İnanır da bulundukları masanın güllerle kaplanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, böyle bir fotoğrafın içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

            Lale Mansur ise çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını ifade ederek, Isparta'daki ortamdan mutlu ve umutlu olduklarını dile getirdi.

            Muhsin Kızılkaya, heyet olarak göreve başladıktan sonra hiçbir ölümün olmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kendilerinin ölümlerinin durması için elçi kılınmış kişiler olduklarını ifade eden Kızılkaya, şöyle konuştu:

            "Hiç kimsenin kafasının gerisinde başka bir niyet arayacağını düşünmüyorum. Ülkenin selameti açısından annelerin, babaların ayağına giderek verecek hiç bir aklımızın olmadığı, aksine onların aklına, Anadolu'nun bilgeliğine ihtiyaç duyduğumuzu, bu bilgelikten büyük bir kardeşlik projesi çıkacağını söyledik. Kardeşlik projesine, devletin ilk defa kendi yurttaşları ile barışması olarak bakılması gerektiğini anlattık. Bu, Kürt-Türk savaşı değildi, arkaik bir devlet zihniyetinin, kafasının gerisindeki bir ideolojiden kurtulma, kendi yurttaşı ile tekrar barışma sürecidir. Hiç kimse kendini incinmiş hissetmesin."

            Hüseyin Yayman da Akil İnsanlar Heyeti'nin bir dertleşme ortamı oluşturduğunu kaydederek, "İnsanların aklında 'Bu insanlar ne yapmak istiyor' şeklinde sorular var. Bu soruya verilebilecek en iyi cevap Isparta'da oldu. Akil İnsanlar Heyeti, bütün Türkiye'yi Isparta gibi bir gül şehri, gül bahçesi haline getirmek istiyor. Isparta'nın gülü ile Hakkari'nin ters lalesinin kardeşliğini vurgulamak, kaderinin birlikte olduğunu, Van Gölü, Eğirdir Gölü'nün birbirinden ayrılmayacağını söylemek için buradayız" dedi

            Diğer konuşmacılar da sürecin bütün Türkiye'yi Isparta gibi güllük gülistanlık yapmaya hizmet ettiğini savundu.

            SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise "Hep sizin yanınızdayyız. Bu ideali yaşattığınız için teşekkür ediyoruz. Sizler elinizi taşın altına değil, gövdenizi taşın altına koydunuz. Bu yolda inşallah beraberiz. Biz de gövdemizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

            ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ITB Başkanı Ahmet Adar'da Türkiye'nin her yerinin güllük gülistanlık olması arzusunda olduklarını belirterek konuklara hoşgeldiniz dedi.

            Konuşmaların ardından toplantı bir süre daha basına kapalı bir şekilde devam etti.

            Valilik ziyareti ardından Barida Hotel's de STK'larla bir raya gelen akiller bu defa da protestolarla karşılaştı. CHP, İşçi Partisi, TGB ve ADD üyeleri ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle akil adamları protesto etti.

            Polisin yoğun güvenlik önemleri aldığı Barida Hotel's önünde toplanan protestocular, "Akil pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım, Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Türk Kürt Kardeştir Akiller Kalleştir" gibi sloganlar attı.

            Barida Hotel's karşında polisin oluşturduğu bariyerlerin arka tarafında saatlerce protestolarına devam eden göstericilerle polis arasında kısa süreli gerginlikler yaşansa da korkulan olmadı ve hem polisin hem de göstericilerin sağduyusu hakim oldu.

            Protestolar sırasında CHP İl Başkanı Vedat Şenol, TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp ve ADD Şube Başkanı Batuhan Güldiken, kısa birer açıklama yaptı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap