MARİM tarafından yürütülen "Organik Elma Fidanı Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi" adlı çalışma yerinde incelendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MARİM tarafından yürütülen "Organik Elma Fidanı Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi" adlı çalışma yerinde incelendi
Haberin Tarihi: 4.11.2013 09:06:00 - Okunma Sayısı:1783 defa okundu.

Tubitak 1007-111G055 nolu projenin Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından yürütülen "Organik Elma Fidanı Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi" adlı çalışma 2 gözlemci ve 20 araştırıcı tarafından yerinde incelendi.

MARİM tarafından yürütülen “Organik Elma Fidanı Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi” adlı çalışma yerinde incelendi

 

            Tubitak 1007-111G055 nolu projenin Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Elma Fidanı Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi” adlı çalışma 2 gözlemci ve 20 araştırıcı tarafından yerinde incelendi.

            Tubitak 1007-111G055 nolu “Organik Bitkisel Üretimde Değerlendirilmek Üzere Girdi Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi” adlı proje, 3 Üniversite 8 Araştırma kuruluşu olmak üzere toplam 11 kuruluş ve 45 araştırıcı tarafından yürütülüyor. Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde bu projenin 3.6 iş paketinde yer alan  “Organik Elma Fidanı Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi ve Zenginleştirilmiş Gül Kompostunun Elma Yetiştiriciliğinde Kullanılması” adlı çalışmanın yürütüldüğünü bildiren yetkililer “Projenin 6 aylık gelişme raporlarının değerlendirilmesi amacıyla SDÜ Ziraat Fakültesinden 2 gözlemci ve 20 araştırıcının katıldığı bir toplantı yapılmış, toplantı sonrası SDÜ Ziraat Fakültesi Makine Bölümü bölüm başkanı Prof. Dr. Kamil EKİNCİ koordinasyonunda yürütülen kompost üretim sistemleri ile ilgili çalışmalar ve MARİM Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr. Adem ATASAY koordinasyonunda yürütülen Organik Yetiştiricilik Parselindeki çalışmalar yerinde incelenmiştir. Proje ile ilgili incelemeleri tamamlayan araştırmacılar kurumdaki laboratuvarları da gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi almışlardır.” şeklinde açıklama yaptılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap