"Engelsiz Eğirdir" Projesi başlıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Engelsiz Eğirdir" Projesi başlıyor
Haberin Tarihi: 13.2.2018 12:21:00 - Okunma Sayısı:1515 defa okundu.

"Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı" Konulu Eğitim Programı Başlıyor

Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı Konulu Eğitim Programının açılış toplantısı 19 Şubat 2018 Pazartesi günü Eğirdir'de yapılacak.

                                                 

         Ülkemizde sosyal hayatın içerisinde yaşam mücadelesi sürdüren yaklaşık 10 milyon engelli bireyin toplumun önemli ve etkin unsurları arasında yer aldığı gerçeğinden yola çıkarak; yoğun insani duygular, proje odaklı profesyonel bir bakış açışı ve bilimsel yaklaşımlar ile engellilerin sorunlarına duygudaşlık edecek Isparta Eğirdir ölçeğinden başlayarak tüm Türkiye’ye alanında çözüm önerileri getirecek TÜBİTAK projesi başlıyor…

         "Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı" Konulu Eğitim Programının açılış toplantısı 19 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 11.00’de SDÜ Mavigöl Uygulama Oteli’nde yapılacak.

         Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan POLAT yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projeye, Süleyman Demirel Üniversitesi,  Dokuz Eylül Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi gibi önemli üniversitelerimizden alanında uzman 9 akademisyen destek veriyor.

         19-28 Şubat tarihleri arasında SDÜ Mavigöl Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilecek olan “Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı” konulu TÜBİTAK destekli projeye Türkiye’nin 16 üniversitesinden 65 başvuru yapıldığı bildirilirken, başarı ortalamaları yüksek Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve Peyzaj öğrencilerinden seçilen 23 kişilik öğrenci grubuna, yine Türkiye’nin alanında uzman öğretim üyeleri eşliğinde 10 gün sürecek bir eğitim verilecek.

         “ENGELSİZ EĞİRDİR” projesi ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü SDÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan POLAT, şunları söyledi: "Projenin engellilere yönelik diğer çalışmalardan ayrılan en önemli özelliği, bedenin hareket

kabiliyetini azaltan, yaşamı zorlaştıran mekânlara yönelik engelleri ortadan kaldırmak, engelli

bireylerin değil; engelli mekânların eksiklerini tespit edebilmek, bunlara çözümler sunabilmek ve

yaşamı sadece engelliler için değil, yaşlılar, gençler, hamileler, çocuklar, kadınlar için de daha kolay kılmak üzere çalışmalar yapmaktır.

         Başlangıç noktamız “Sakin Şehir” unvanını almaya hak kazanmış, Türkiye’nin coğrafyası, tarihi, tarımı ve doğası ile önemli bir merkezi olan Eğirdir yerleşmemizdir. Bu doğrultuda, Eğirdir üzerinden bu çalışmayı tüm Türkiye bazında örnek alınacak bir çalışma şekline dönüştürmek gayesinde ve çabasındayız.

         Yaşanabilir kentler sıralamasında Türkiye’de hep ön sıralarda görmeye alıştığımız Isparta, engellisiyle, yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle, “sen varsan, ben varım” anlayışı ve sorumluluğuyla daha da güçlenecektir. Bu projenin her insanın özel olduğu duyarlılığı ile tüm

vatandaşlarımıza daha fazla farkındalık kazandırması arzusundayız.

         Bu duygu ve düşüncelerle, proje boyunca yapılan etkinlikler ile “Sakin Şehir Eğirdir”in ve engellilerin sorunlarının daha fazla gündeme taşınarak, çözümler üretileceğine yürekten inanıyor ve desteklerinizi bekliyoruz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap