“Alabalık Tesisleri Çevreyle Ne Kadar Dost”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Alabalık Tesisleri Çevreyle Ne Kadar Dost”
Haberin Tarihi: 26.3.2018 13:06:00 - Okunma Sayısı:3523 defa okundu.

Alabalık Yetiştiriciliği Yapan Havuz İşletmelerinin Çevresel Etkisi Araştırılıyor

“Alabalık Tesisleri Çevreyle Ne Kadar Dost”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Alabalık Yetiştiriciliği Yapan Havuz İşletmelerinin Çevresel Etkisi" projesi hayata geçti.

Denizli Tarım İl Müdürlüğü, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü ve Çameli Alabalık Üreticiler Birliği ile Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Ensitüsü Müdürlüğü tarafından koordineli olarak gerçekleştirilen projenin arazi ve laboratuvar çalışmaları devam ediyor.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde konu ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: Bilindiği gibi su ürünleri yetiştiriciliğinin birçok ülkede bir sektör haline gelmesi başta çevre olmak üzere kaynakların paylaşımı ve sürdürülebilir büyüme konularını da ön plana çıkarmıştır. Ülkemizde su ürünleri sektörünün hızla gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan “alabalık tesislerinin çevresel etkileri” konulu tartışmalar ancak bilimsel veriler yoluyla aydınlatabilir. Zira çok farklı sucul ekosisteme sahip olan ülkemiz sularında, balık yetiştiriciliği ve çevre etkileşiminin bilimsel olarak izlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda hazırlanan proje başta havuz yetiştiriciliğinin yoğun olduğu Denizli ili Çameli ilçesi’nde Kanlıçay Deresi üzerinde yer alan istasyonlar su kalitesi, mikrobiyolojik olarak düzenli olarak izlenmekte, tesislerin dere üzerine olan etkileri araştırılmaktadır.

Bu proje Denizli Çameli İlçesi’ndeki Kanlıçay Deresi üzerinde karada kurulu gökkuşağı alabalığı üretim tesislerinin çevresel etkilerini belirlenecek, bu etkilerin başlıca kaynaklarının tespit edilerek işletmelerin çıkış suyu yönetimine ilişkin uygulanabilir yönetim önerileri geliştirilecektir.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap