NAFİZ YÜREKLİ ANADOLU LİSESİ’NDE ATATÜRK’ÜN SESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,NAFİZ YÜREKLİ ANADOLU LİSESİ’NDE ATATÜRK’ÜN SESİ
Haberin Tarihi: 17.4.2018 17:17:00 - Okunma Sayısı:5675 defa okundu.

Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turizm Haftasını yine dolu ve coşkulu bir gösterimle açtı.

NAFİZ YÜREKLİ ANADOLU LİSESİ’NDE ATATÜRK’ÜN SESİ

İlhan ŞİMŞEK

                Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turizm Haftasını yine dolu ve coşkulu bir gösterimle açtı.

                Haftayı Kervansaray’da açan turizm okulumuz davetlilere birbirinden anlamlı ve güzel zenginliklerle geniş ufuklar kazandırdı. “Ben Anadolu’yum” şiir dinletisi ile programa başlayan turizm okulu kısa bir tiyatro ile komedi niteliklerini de gözler önüne serdi.

                Özellikle ve emekle hazırlanan ve bir erkek öğrencinin genç bir kız rolünü üstlendiği komedi üçlüsünün sunduğu gösteri hem gözlerimize hem kulaklarımıza seslendi. Aralarına oturduğum seyirci öğrenciler bu üçlüyü avuçları patlayıncaya kadar alkışladı. Bence bu üçlü bir araya gelip televizyona çıksa izleyicileri dizi sıkıntısından kurtarır.

                Çökertme halk oyununu oynayan öğrencilerin bu konudaki yeteneklerinin seyircilere parmak ısırtacak denli başarılı olduklarını bilmelerini yürekten isterim. Dilerdim ki oyun sürelerini biraz daha uzun tutsalar daha iyi olurmuş.

                Programda şahsen en çok etkilendiğim bölüm mezuniyet diplomalarının verildiği bölümdü. Özellikle fon müziğine yerleştirilen Onuncu Yıl Marşı ve Atatürk’ün sesinden “Ne mutlu Türk’üm diyene!..” repliğini çok beğendim. Türkiye bu seviyeye gelmişse ve okullarımız çağdaşlığı yakalamışsa Ulu Önder Atatürk’ün sayesindedir, anlamındaki fonun diplomaların verilmesinin bitimine kadar sürmesi aydınlık yarınlara sahip çıkacak gençler açısından büyük bir değer olarak sunuldu. Okul birincisi öğrencimizin de “Atatürk’ün açtığı yoldan ilerleyeceğiz!..” ifadesi gençliğimizin Ata’ya sahip çıktığının en güzel örneğini oluşturdu.

                Turizm okuluna, başarılı öğrenciler yetiştirmesinin devamını diler okul idaresini programın hazırlanmasındaki emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

İlhan ŞİMŞEK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap