Hasan Avcu Eğirdir'de 3T formülünü uygulayacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hasan Avcu Eğirdir'de 3T formülünü uygulayacak
Haberin Tarihi: 11.11.2013 09:20:00 - Okunma Sayısı:3882 defa okundu.

AK Parti Eğirdir Belediye Başkan Aday Adayı ve IGSİAD Kurucu Başkanı Hasan Avcu, seçilmesi halinde Eğirdir'de 3T formülünün uygulayacağını duyurdu: "Tarım, Ticaret, Turizm."

Hasan Avcu Eğirdir’de 3T formülünü uygulayacak

 

            AK Parti Eğirdir Belediye Başkan Aday Adayı ve IGSİAD Kurucu Başkanı Hasan Avcu, seçilmesi halinde Eğirdir’de 3T formülünün uygulayacağını duyurdu: “Tarım, Ticaret, Turizm.”

            Isparta’nın en önemli ilçelerinden biri olan Eğirdir’de siyaset arenası oldukça kızıştı. Özellikle AK Parti kanadında 6 aday adayı Belediye Başkanı gösterilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Muhtemel aday adayları içinde en kuvvetli isimler arasında bulunan Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucu Başkanı Hasan Avcu, hayalindeki Eğirdir’i anlattı.

            Eğirdir’in şu an Türkiye’nin bir incisi olmasına rağmen ayağa bir türlü kaldırılamadığını ifade eden Avcu, şu açıklamayı yaptı:

            “Eğirdir’in en büyük sorunu mevcut değerlerinin ayağa kaldırılamamasıdır. Eğirdir’e Isparta’nın ve Türkiye’nin incisi diyoruz ama maalesef bu değerler şu anda değerlendirilmemiş durumda. Mevcut belediye başkanımız, bizim başkanımız tabi bir şeyler yaptı ama insanların beklentisi Eğirdir’de çok farklı. İnsanlar iktidarla birlikte Eğirdir’in de katlanmasını istiyor. Türkiye 10 yıldır 20’ye katlandı ama Eğirdir maalesef katlanamadı. Çevre düzenlemesi vs şeyler yapılıyor ancak yatırım anlamında bir şey yapılmadı. Turizm ciddi manada harekete geçirilmedi. Eğirdir’de sosyal bir donatı alanı yok. Ben 8 yaşındayken plaj ne ise şu anda da aynı. Buraların değişmesi lazım. Bunun örnekleri çevremizde var. İnsanların ihtiyaçlarına göre tesisler yapabilmek gerekli. Önce esnafa kazandıracaksın ki, belediye sonra kazanacak.

            Ticaretin gelişmesi için ticaret yapılacak mekânlar lazım. O da Eğirdir’de yok. 10, 20 metre dükkânlarla ticaret o kadar yapılır. Göl zaten kendi başına bir değer. Eğirdir içme suyu alanı olunca büyük sanayi yapılamaz ama küçük sanayi yapılabilir. Şuanda Eğirdir’in olmazsa olmazı elmacılıktır. Ama elmacılığın sıkıntıları yıllardır aynıdır. Elma birliğinin, pazarlamanın, paketlemenin maksimum seviyede olması gerekir. Hollanda’da çiçek yetişmiyor ama çiçeğin borsası. Demek ki bu iş üreterek olmuyor, ona hakim olarak oluyor. Belediye başkanı burada koordinatör olur. Ekibini oluşturacak ve ortak akılla bu işleri yürütecek. Eğirdir’in içi köydür, kent değildir. Eğirdir’de hep eski binalar var. Ciddi manada kentsel dönüşüm lazım. İktidar partisine bunları götürebilmemiz lazım.

            Eğirdir’de bir devrim yapmak istiyorum. 3 T formülüm var. Tarım, turizm ve ticaret. Ticareti canlandıracak orada nedir? Öğrencidir. Bu bölgede ilk fakülte Eğirdir’e açıldı ancak şu anda en az öğrenci Eğirdir’de var. Olursa butik üniversite kavramını Eğirdir’e getirmek istiyorum. Bu konuda hocalarla da görüştüm. Eğirdir buna çok yatkın. Eğirdir’de Kemik Hastalıkları Hastanesi var. Ancak bunun bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Artık orada hoca barındıramazsınız. O tren çoktan kaçmış. Belki bölge sağlık kompleksinin bir kolu orada açılabilir. Örneğin ruh hastanesi ya da böbrek hastanesi açılabilir. Eğirdir’in tabiatıyla bütünleşecek bir şeyler olabilir.

            Eğirdir’in girişi çöp, Konya girişi de çöp. Miskinler yokuşu pis koktuğu için oraya miskinler denilmiş. Belediye başkanları Miskinleri çöplük olarak kullanıyor. Orası Akpınar’dan daha büyük bir tesis ama bunu kimse bilmiyor. Oraya sosyal donatı alanı yapılabilir.

            Ada çok nostaljik restore verilebilecek bir yer olabilir. Ama bu yapıyla olmaz.

            Eğirdir’de spor konusunda çok geri gittik. Eğirdir’de 2-3 tane daha spor tesisi kurularak, kamp alanı haline getirilebilir. Bunlar çok maliyetli konular değil. Allah Eğirdir’e vermiş. İnsanlar suni gölet yapıyor ama ilçeye Allah vermiş. Buranın her tarafı değer. Amacımız bu değeri insanlarla birlikte geliştirmek. Eğirdir’de halkın benimsediği, halkın istediği şeyleri yapmak zorundayız. Şehir önderlerini toplayıp onlarla istişare etmek lazım. Halka rağmen bir şeyler yaparsan ne yaparsan yap makbul olmaz. Şu anda Eğirdir’in sıkıntısı bu aslında.

            Eğirdir göç veriyor. Neden göç veriyor? Karnını doyuramadığı ve ihtiyaçlarını göremediği için ilçeyi insanlar terk ediyor.

            Geçen gün aday adayları olarak toplandık. Birlikte istişare ettik. Bu sürecin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini, Eğirdir’in eksikliğini, seçim sonrasında da birlik ve beraberlikle AK Parti belediyeciliğinin devam etmesi gerektiğini görüştük. Ben bilirim mantığı ölü bir mantık. Herkesin görüşünü almak lazım.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap