Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’da 17 Tesisin Temelini Attı, 13 Tesisin İse Açılışını Gerçekleştirdi…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’da 17 Tesisin Temelini Attı, 13 Tesisin İse Açılışını Gerçekleştirdi…
Haberin Tarihi: 5.5.2018 10:15:00 - Okunma Sayısı:1385 defa okundu.

Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 295 Milyon Lirayı Buluyor…

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’da 17 Tesisin Temelini Attı, 13 Tesisin İse Açılışını Gerçekleştirdi

Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 295 Milyon Lirayı Buluyor…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Isparta’da düzenlenen merasimde
17 tesisin temelini attı, 13 tesisinde açılışını gerçekleştirdi. Merasimde temeli atılan ve açılışı yapılan 30 tesisin toplam yatırım bedeli 295 milyon lirayı buluyor.

Valilik önünde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ben bu bölgenin evladı ve fahri hemşehrisi olarak burada olmaktan çok mutluyum. Her Isparta’ya gelişimizde gönlümüzde güller açıyor. Isparta için güller diyarı gönüller diyarı göller diyarı diyorlar. Biz buna bir ilave yaptık, artık Isparta’ya göletler diyarı da diyoruz” diye konuştu.

Isparta’ya hizmet etmek için çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Isparta için plan ve bütçe komisyonu başkanımız da çok çaba harcadı. Bu çabalar ve hükümetimizin yatırımları ile Isparta çok değişti ve gelişti. Ayrıca üzerimde bir selam var. Sayın Cumhurbaşkanımıza Isparta’ya gideceğimi söyledim. Kendisi sizlere en kalbi selam ve muhabbetlerini iletmemi istedi” dedi.

Türkiye’nin çok büyüdüğünü ve geliştiğini de belirten Bakan Prof. Dr. Eroğlu “Son 15 yılda geçmişteki 80 yıldan daha fala hizmet yapıldı. Bizler sizlere hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye büyüsün talimatı üzerine yatırımlarımızı yapıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, hortumlamalara son vererek, faiz lobisini bitirerek buralardan aldıklarımızla bu yatırımları yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Ekonomide destan yazdıklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Eskiden enflasyon canavarı vardı. IMF vardı. Biz IMF’ye olan bütün borcu ödedik. Ayrıca IMF’ye 5 milyar dolar borç verelim diye Bakanlar kurulundan karar çıkardık. Nerelerden nerelere geldik. Türkiye ekonomik olarak da büyük mesafe kat etti” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin önünü kesmek ve ele geçirmek için plan üstüne plan yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “AK Parti’yi kapatma davaları emir dışarıdan, gezi hadiseleri emir dışarıdan, hain FETÖ darbe girişimi gibi olaylar ile burayı Suriye’ye çevirmeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile bunlar geri püskürtüldü” dedi.

Bütün bu olayları göz önünde bulundurarak 24 Haziran’da seçim kararı alındığını belirten Bakan Prof. Dr. Eroğlu “Bu seçim çok önemli. Bütün Ispartalılar 24 Haziran’da sandık başına gitmeli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 30 tesisin toplu olarak temellerini atarak, açılışlarını yaptı.

Temeli Atılan ve Açılışı Yapılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma ve açılış merasiminde bulunan tesislerin 9 adedi baraj ve gölet, 6 adedi sulama, 13 adedi taşkın koruma tesisi 1 adedi DKMP tesisi ve 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 295 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerin hizmete alınması ile 24.922 dekar zirai alan suya kavuşacak. 18 milyon metreküp su depolanacak. 1 ilçe ve 15 köy taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Isparta’da düzenlediği merasimde 6 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye Orköy kredisi verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap