Ted Koleji Öğrencileri Eğirdir Sarem'i Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ted Koleji Öğrencileri Eğirdir Sarem'i Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 8.5.2018 17:25:00 - Okunma Sayısı:1769 defa okundu.

Ted Koleji Öğrencileri Eğirdir Sarem'i Ziyaret Etti

Ted Koleji Öğrencileri Eğirdir Sarem'i Ziyaret Etti

TED Isparta Koleji Özel Lisesi öğrenci ve öğretmenleri 2017-2018 Eğitim- öğretim yılının Mayıs ayı için planlanan teknik gezi-doğa eğitimi kapsamında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünü ziyaret ettiler. TED Isparta Koleji Özel Lisesi öğrenci ve öğretmenleri 2017-2018 Eğitim- öğretim yılının Mayıs ayı için planlanan teknik gezisini 4 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdi.
TED Isparta Koleji Biyoloji öğretmeni Hilal ÇULCU , Coğrafya öğretmeni Mahmut DANİŞMENT ve Fizik Öğretmeni Meral ŞENGÜL tarafından düzenlenen teknik geziye 9. sınıf öğrencileri ile lise öğretmenleri katıldı. Teknik gezinin ilk durağı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını anlatan Isparta'nın İslamköy beldesindeki "Demokrasi ve Kalkınma Müzesi" oldu. Süleyman Demirel’in hayatına yakından tanık olduğu müze, öğretmenler ve öğrenciler tarafından çok beğenildi. Ayrıca Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü ev de tarihe ışık tutması bakımından oldukça dikkat çekiciydi. Okul Öğrencilerinden Doğukan CEYLAN ; Şevket DEMİREL’in hayatı, Berkin METİN ise Süleyman DEMİREL’in hayatı ve siyasi kimliği hakkında bilgi verdiler.

Daha sonra Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Laboratuvarlarında yapılan çalışmaları izleyen öğrenciler burada bulunan “Balık Müzesi”ni, kuluçkahaneleri ve Limnoloji laboratuvarını da görme imkanı buldular. Okul öğrencilerinden Yağmur DOĞAN Eğirdir Gölü ve özellikleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Öğrenciler buradan Kovada Gölü Hidro Elektrik Santraline gittiler. Ögrencilerden MERT KARASOY ve Mehmet Kağan BOZKURT, HES hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra görevli Elektrik mühendisleri hem santrali gezdirdi aynı zamanda santral çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

 Son durak ise Kovada Gölü Milli Parkı oldu. Öğrencilerden Aybala Yonca YARDIMCI ; Kovada Gölü Milli Parkı, Ahmetcan TELLİ ; Kovada Gölü Milli Parkının fauna ve florası, Aleyna ÇEVİK ; Tohumlu ve tohumsuz bitkiler ve Naciye Sümeyye OĞUZOĞLU da tek ve çift çenekli bitkilerin genel özellikleri, Onur KAYMAZ ise gölde meydana gelen ötrofikasyon hakkında bilgilendirmeler yaptılar. Biyoloji öğretmeni Hilal ÇULCU rehberliğinde bölgedeki çeşitli bitki ve hayvan türlerini inceleyerek böcek toplama çalışmaları yapıldı. Daha sonra öğretmenlerin rehberliğinde yürüyüş parkurunda yürüyüş yapan öğrenciler parkurda bulunan bitki türlerini de görerek geziyi tamamladılar.

TED Isparta Kolejinde geleneksel hale gelen teknik gezilerin, öğrencilere dersleri sevdirerek öğretmeyi sağlamak için somut ve görselliğe dayalı öğrenmeyi desteklediğini belirten eğitimciler "Derslerde öğrendikleri bilgi beceri ve anlayışları, günlük hayata ve doğal ortama transfer ederek kalıcı öğrenmelerine olanak sağlamaktadır." ifadelerini kullandılar.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap