Meral Akşener Isparta mitinginde konuştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Meral Akşener Isparta mitinginde konuştu
Haberin Tarihi: 23.5.2018 17:51:00 - Okunma Sayısı:4285 defa okundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'da seçmenin karşısına çıktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'da seçmenin karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in Isparta Hükümet Meydanı’nda düzenlediği mitinge Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı.
Konuşmasında bir çok konuya değinen Akşener, özellikle ekonomiye vurgu yaparak "Ekonominin patronu güvendir." dedi.
"Ciddiyetsiz adamlar, Merkez Bankası'nı maymun ettiniz." diyen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan içinse, 'yorgun şoför' ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Isparta’da vatandaşlara hitap etti. Akşener, konuşmasına başlamadan önce coşkulu kalabalığı selamlayıp kendisine vatandaşların uzattığı hediyeleri kabul etti. Akşener "Cumhurbaşkanı Akşener" tezahüratlarına "inşallah" diye yanıt verdi.
İşte Akşener'in konuşmalarından satırbaşları...
- “24 Haziran'dan sonra doları düşüreceğim” diyor. Hadi oradan… Hadi şimdi düşürün, milleti perişan etmeyin. Gencecik çocuklar, evlatlarımız işsizken, sizler çoluk çocuğum keyif sürsün diye saraya at padoku yaptırıyorsunuz. Yazıklar olsun. Haram zehir zıkkım olsun. 
- Hemen OHAL'i kaldır. Ekonominin ellerini kollarını serbest bırak.
- Dolar toto oynuyoruz şu an. Her konuda zam kapıda.
- Isparta’da SDÜ’yü bölmeye kalktılar. Bunların Atatürk düşmanı olduklarını biliyorduk ama bunlar ‘Baba’ya da düşmanmış. Bakın SDÜ’den Uluslararası patente 9 müracaat olmuş. Eğer sen üniversiteye yatırım yaparsan uluslararası patente başvuran hoca sayısı artar. Artmıyor, çünkü SDÜ’ye yatırım yok. Bakın yabancılar diyor ki; Isparta dünyanın en önemli endemik bitki örtüsüne sahip. Kozmetikte dünyanın 1 numarası olabilir. Peki, neden bunun önünü açmıyorlar. Çünkü açarlarsa Isparta kalkınır. Isparta kalkınırsa Demirel’in şehrine hizmet etmiş olurlar. Bu da onların sinirini bozar. Ama inşallah Allah bize nasip edecek bunu. Isparta’nın kalkınmasının önünü biz açacağız
- Isparta, gülüyle dünya markası. Hizmet getiremiyorlar buraya. Zorlarına gider çünkü. Biz buraya fabrikaları ve gerekli AR-GE merkezlerini kuracağız. Isparta'yı İspanya, ve Fransa'ya kafa tutacak hale getireceğiz.
- Bunlar çiftçiyi sevmiyorlar. Onun için elmalar dalda kalır. Niye sevmiyorsun kardeşim çiftçiyi? Neden kollamıyorsun. Amerikalı çiftçi 1,5’a mazot kullanacak, benim çiftçim 6’ya. Sonra maliyetler yüksek diyecek. Elmayı pahalıya mal ediyorsun diyecek. Gübreyi 5 kat yüksek fiyata verirsen üreticiye nasıl rekabet edecek? Zamlara yetişemiyoruz artık. Türk üreticisi mısırı, samanı, eti ithal eder duruma geldi. Çitçiyi üretmekten soğuttular.
- Isparta’ya Coca Cola fabrikasından başka ne yaptı bunlar? Yurt mu yaptı? Öğrencileri kiraya mahkum ettiler.
- Gençlere gelince, öğretmenler, sağlıkçılar atanamıyor. AKP'den kâğıt getirmeyen hiç kimse bir yerde işe giremiyor. Kendi çocukları utanmadan kaymakam, vali yanında bir ay çalışıyor en ballı maaşlarla işe giriyorlar. Sizin evlatlarınızı ya sözleşmeli çavuşluğa, ya sözleşmeli erliğe, ya da taşerona mecbur bırakan bu iktidar gidecektir gitmelidir de.
- İsrafı had safhaya çıkardılar. O çiftlik haline getirilmiş kurumlar var ya onların hepsini gözden geçirip hepsine son vereceğim. YÖK'ü kapatıp yetkilerini üniversitelere vereceğim. Vereceğim ki bilim olsun.
- Öyle ağır yasalar çıkaracağım ki rüşvete eli uzananın eli yanacak. Haksız mal mülk edinenlerin eli yanacak. İtibarı israfa bağlayanlara buradan seslenmek isterim. Bir tarafta helal ekmek peşindeki insanlar, bir yanda “itibarda israf olmaz” diyen biri.
- Ekonomi güvendir güven. Durmuş Yılmaz bizimle, 95 krizini çözen Ayfer Yılmaz bizimle.
- Yabancı yatırımlardan ayak bastı parası alıyorlarmış, yatırım gelir mi? Gelmez. 450 milyar borcu var Türkiye'nin ödemesi gereken. 2 trilyon dolar vergi toplandı 70 milyar dolar özelleştirme geliri ede edildi. Peki Isparta'ya ne yapıldı bu parayla?
Akşener konuşmasının sonunda partisinin Milletvekili Adaylarını platforma davet ederek “Bakın şimdi Baba’nın kızını size emanet ediyorum. Milletvekili adaylarımızı seçtireceksiniz. Bir ve beraber olarak emanet oylarımız var ya hani. Onları geri alacağız” dedi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap