Eğirdir MYO’da Toplantı Turizmi Konulu Konferans

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO’da Toplantı Turizmi Konulu Konferans
Haberin Tarihi: 24.5.2018 21:13:00 - Okunma Sayısı:6003 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu'nda "Toplantı Turizmi" konulu bir konferans düzenlendi.

 

Eğirdir MYO’da Toplantı Turizmi Konulu Konferans

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu'nda "Toplantı Turizmi" konulu bir konferans düzenlendi. 24 Mayıs 2018 tarihinde Eğirdir Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda Saat 13:30'da gerçekleştirilen  konferansa konuşmacı olarak Hilton Garden Inn Isparta Satış Pazarlama Md. Barış PEKTAŞ ve Satış Yetkilisi Nebahat ÖZ katıldılar.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri ile bir araya gelen konuşmacılar, Isparta Garden Inn Otelin toplantı salonları hakkında bilgiler vererek, toplantı turizminin Türkiye’deki yeri hakkında bilgiler verdiler.

M.I.C.E departmanının otellerdeki önemine vurgu yapan PEKTAŞ, İyi çalışan bir otelde otel cirosonun %30-35 lik gelirini bu departmandan elde edebileceğine vurgu yaptı.

PEKTAŞ konuşmasına şöyle devam etti; "Kongre Seminer organizasyonları, düğünler, banket organizasyonları ve sergilerin ön hazırlıklarının sözleşmeye bağlanması ile operasyon aşamalarında sorunların azalmasında etken olmaktadır. Özellikle büyük kongre organizasyonlarda hazırlıklar bir yıl öncesinden başlamakta olup ekip çalışması bu noktada önem arz etmektedir. Kongreler ile ilgili görev bölümünün iç yazışmalar ile ilgili otel departmanlarına bildirilmesi ile operasyonu yürütmekteyiz."

Isparta’da nisan başı itibariyle toplantı gruplarına hizmet vermeye başladıklarını belirten Nebahat ÖZ ise Isparta’da toplantı salonları olan yeni otellerin açılması ile ortaya çıkacak olan kümelenme ile büyük organizasyonların Isparta’ya rahatlıkla çekilebileceğine de değindi.

Soru cevap şeklinde geçen bölümde ise M.I.C.E departmanın işleyişi, G 20 gibi uluslararası büyük organizasyonlar, Hint düğünleri, şirket toplantı pazarı gibi konulara açıklık getirildi.

Toplantı sonunda konuşmacılara Öğr. Gör. Çetin MEYDAN tarafından katılım belgeleri ve  çiçek taktim edildi.

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap