Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı
Haberin Tarihi: 25.5.2018 16:45:00 - Okunma Sayısı:3181 defa okundu.

Ak Parti Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen toplantı ile seçim beyannamesini açıkladı.

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vakit Türkiye vakti' diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları şöyle:

- "VAKİT TÜRKİYE VAKTİDİR' DİYEREK YOLA ÇIKIYORUZ"

- "MECLİS'TE DE GÜÇLÜ BİR GRUP KURMAMIZ GEREKİYOR"

Erdoğan, 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Aynı şekilde milletimizin en az yarısının desteğini alarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunların yolu da yine milletimizle olan gönül bağımızı güçlü tutmaktan geçiyor. Cumhurbaşkanı adayınız olarak şahsım, milletvekili adaylarımız sizlerle el ele vereceğiz ve inşallah her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız."

- "DİJİTAL TÜRKİYE'NİN VAKTİNİN GELDİĞİNE İNANIYORUZ"

Dijitalleşmeye özel bir önem verdiklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
"Dijital Türkiye'nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Ülkemizi, cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına daha güçlü bir biçimde taşımak için, 2023 vizyonumuzu daha önce ortaya koymuştuk, yeni hükümet sistemiyle bu vizyonumuzu daha da güçlendirerek, Türkiye'yi iş dünyamızın, genç girişimcilerimizin, iş kadınlarımızın küresel ölçekte söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz." 

- "KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILMA ORANINI YÜZDE 40'IN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"

"Topyekün kalkınma hedefimiz çerçevesinde kadınlarımızın kalkınma sürecine daha aktif katılımını desteklemeye devam edeceğiz. Bir yandan kadın girişimciliğini güçlendirirken diğer yandan kadınların iş gücüne katılma oranını 2023 sonunda yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız."

- "ÜLKEMİZİ, EN YÜKSEK İNSANİ GELİŞMİŞLİK SEVİYESİNE DE ULAŞTIRACAĞIZ"
Son 16 yılda yapılan atılımlarla Türkiye'yi üst orta gelir grubuna yükselttiklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye'yi yüksek gelirli ülkeler ligine taşımayı hedeflediklerini aktardı. 

- "GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim, kültür ve sanatta yenilikçi ürün ve yaklaşımlarla tüm insanlık için değer üretmeye, yeni yeni atılımlar yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
- ''BAĞIMSIZ, GÜÇLÜ TÜRKİYE"
Seçim beyannamesinin ikinci kısmını yeni yönetim modelinin oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin aynı zamanda yeni yönetim sisteminin ilk defa hayata geçirilmesine vesile olacağını kaydetti.

- "YARGININ BAĞIMSIZLIĞI VE TARAFSIZLIĞI GÜÇLENDİRİLECEK"
Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının da önem verdikleri bir diğer konu olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:
"15 Temmuz darbe girişiminin ardından diğer kurumlarımız, yargıda da darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için adımlarımızı attık. Yargının sadece kendi işiyle uğraşacağı, darbeci ve vesayetçi yapıların etkisinden uzak kalacağı bir sistemi kurma yolunda önemli mesafe katettik. Önümüzdeki dönemde yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirecek adımları atmayı sürdüreceğiz. Seçim beyannamemizin üçüncü bölümünde milletimizle güçlü demokrasi hedefimizi paylaşıyoruz. Biz demokrasiyle kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük ve tüm çalışmalarımızı bu anlayışla yürüttük. AK Parti iktidara geldiği günden beri Türkiye'de hakları ve özgürlükleri gerçek anlamda tesis eden, standartlarını sürekli yükselten partidir."

- "TÜRKİYE'Yİ DEMOKRASİ LİGİNDE DE BİR ÜST SINIFA ÇIKARTACAĞIZ"
AK Parti'nin önüne çıkan sorunlar ne kadar büyük olursa olsun asla demokrasiden, özgürlüklerden, haklardan taviz vermediklerini belirten Erdoğan, "AK Parti'nin hak ve özgürlükler konusunda bugüne kadar yaptıklarını saymaya kalksak karşımıza gerçekten çok uzun bir liste çıkar. 24 Haziran seçimlerinden sonra da demokrasimizi geliştirmeye devam edeceğiz. 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız" dedi.

- YASAKLAR VE YASAKÇI ZİHNİYETLE MÜCADELE EDİLECEK
Yasaklar ve yasakçı zihniyetle mücadelelerini arttırarak devam ettireceklerini söyleyen Erdoğan, "Milletimize, üç 'y' ile mücadele sözü vermiştik. Bunlar yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluktu. Yeni dönemde de bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

- "KÜLTÜR MERKEZİ OLMAYAN İL KALMAYACAK"
Telif haklarından kültür mirasına kadar her alanda eksiklikleri tamamlayarak Türkiye'yi daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kültürümüzün dünyaya tanıtımında çok önemli yeri olan sinema ve televizyon dizilerine özel destek vereceğiz. Kütüphanelerimizi, yaşayan mekanlar anlayışıyla, gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız için cazibe merkezleri haline dönüştüreceğiz."

- "YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLAR İÇİN YENİ PROJELER HAYATA GEÇECEK"

Erdoğan, gençleri, istihdamdan spora kadar her alanda desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

- "CARİ AÇIĞI YAPISAL SORUN OLMAKTAN ÇIKARTIP, KALICI BİR ŞEKİLDE DÜŞÜRECEĞİZ" 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretim ve ihracatın ithalata olan bağımlılığını azaltacaklarını belirtti.

- "MİLLİ TEKNOLOJİ" HAMLESİ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyannamenin 6. başlığının ise "Stratejik Sektörler ve Yenilikçi Üretim" olarak saptandığını belirterek, "Bilim, teknoloji, Ar-Ge konusunda başlattığımız çalışmaları 'milli teknoloji' hamlesiyle yeni bir boyuta taşıyacağız. Araştırmacı yetiştirmeden Ar-Ge desteklerine kadar pek çok alanda yeni programları devreye alacağız. Antarktika'da kuruluş hazırlıklarını başlattığımız Türk Bilim Üssü'nü önümüzdeki yıl faaliyete açıyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan,İmalat sanayisini daha yüksek katma değer üreten, küresel rekabet gücü kazanmış bir yapıya dönüştüreceklerini aktardı.

- "İNSANSIZ SAVAŞ UÇAKLARI KONUSUNDA AR-GE ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ" 
Katma değeri yüksek kimyasalların üretimini özendireceklerini aktaran Erdoğan, petrokimya alanında Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak yeni tesisler kurulmasını da teşvik edeceklerini bildirdi.

- TARIMSAL MİLLİ GELİRDE HEDEF, 150 MİLYAR DOLAR 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerjiyi stratejik bir sektör olarak gördüklerini vurgulayarak, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını mümkün olan en üst seviyede değerlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti, Doğalgaz kullanmayan il ve büyük ilçenin kalmayacağını bildirdi.

Tarım desteklerini yeniden düzenleyerek daha etkin hale getireceklerini belirten Erdoğan, tarıma dayalı ekonomik yatırımları yüzde 50 hibe ile desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti. 

- "ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK ALT YAPIMIZI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

-  "ORMAN ALANLARIMIZIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 233 MİLYON DEKARA ÇIKARTACAĞIZ"

- "YEREL YÖNETİMLERİN ALT YAPI PROJELERİNE DAHA FAZLA KAYNAK SAĞLAYACAĞIZ"

- "DIŞ POLİTİKADA HAKKANİYET EKSENLİ YAKLAŞIMLAR DEVAM EDECEK"

 Dış politikada hakkaniyet eksenli yaklaşımlarını devam ettireceklerini söyleyen  Erdoğan, "Bağımsız ve inisiyatif alan dış politika uygulamalarımızla öncü bir ülke haline getirdiğimiz Türkiye'yi, bölgesel ve küresel düzeyde daha da güçlendireceğiz" dedi. 

- "KKTC'Yİ SİYASİ VE EKONOMİK OLARAK DESTEKLECEĞİZ"

- POLİS, ÖĞRETMEN, HEMŞİRE VE DİN GÖREVLİLERİNE MÜJDE

Erdoğan: "Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız." 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Seçim beyannamesini açıklamasının ardından 600 milletvekili adayı kamuoyuna tanıtıldı. Ak Parti İl Başkanı Av. Osman Zabun ve Isparta milletvekili adayları Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz ve Ayşe Nur Akbay sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap