Davraz’ın Çehresi Değişiyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Davraz’ın Çehresi Değişiyor
Haberin Tarihi: 29.5.2018 15:35:00 - Okunma Sayısı:3106 defa okundu.

Akdeniz Bölgesi’nin ve Ülkemizin en seçkin kış turizmi merkezleri arasında yer alan Davraz Kayak Merkezi yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla daha da gelişiyor

Davraz’ın Çehresi Değişiyor

Akdeniz Bölgesi’nin ve Ülkemizin en seçkin kış turizmi merkezleri arasında yer alan Davraz Kayak Merkezi yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla daha da gelişiyor. Vali Şehmus Günaydın önümüzdeki sezona tüm hızıyla şimdiden hazırlanmaya başlanılan Davraz’da incelemelerde bulunarak yapılacak yeni tesisler hakkında İl Özel İdaresi yetkililerinden bilgi aldı.

Yeni Telesiyej

Kayak merkezindeki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın giderek artan ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmek için mevcut telesiyeje ek olarak Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle sağlanan kaynak sayesinde yeni telesiyej çalışmalarına başlandığını, buna ek olarak BAKA’nın destekleriyle günübirlik tesisi yapılacağını söyledi.

Yeni Spor Salonu

Açıklamasında Davraz’daki oksijen kalitesinin sporcuların yükseklik kampı çalışmaları için çok elverişli olduğunun altını çizen Vali Günaydın bu kapsamda altyapı çalışmalarına ağırlık vererek kapalı spor salonu için ihale yapıldığını ve kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Gül Ve Lavanta Sezonu Uzayacak

Davraz Kayak Merkezi’ne daha önce gül, lavanta ve kiraz fidanları diktiklerini hatırlatan Vali Günaydın önemli sonuçlar aldıklarını ve bu sayede daha alçak yerlerde sezon bitse bile ziyaretçilerin gül ve lavantayı Davraz’da görebileceklerini söyledi.

Çalışmalar Meyvesini Vermeye Başladı

Açıklamasında Davraz’da geçen yıl tamamlanan sıcak asfalt çalışmasının bu yıl meyvesini verdiğinin altını çizen Vali Günaydın, geçmiş yıllara göre daha az kar yağmış olmasına rağmen bu yıl daha çok ziyaretçi ağırladıklarını aktardı.

2 Milyon Ağaç

Vali Günaydın açıklamasının sonunda ise, son iki yılda Orman Bölge Müdürlüğü’nün çok önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek 2018 yılı sonunda toplam 300 Bin ağacın Davraz Kayak Merkez’ine dikilmiş olacağını kaydetti. Vali Günaydın “Hedefimiz buraya 2 Milyon ağaç dikmek” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap