SAREM İÇ VE BATI ANADOLU’DA BALIKÇILIK ÇALIŞMASI YAPTI
Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM) Balıkçılık Yönetimi Birimi tarafından yürütülen “İç ve Batı Anadolu Bölgesindeki Ticari Su Ürünleri Stoklarının İzlenmesi” projesi kapsamında, Burdur, Denizli ve Manisa illerindeki iç sularda saha çalışmaları gerçekleştirildi. 19–22 Ekim 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarla, bölgedeki ticari balıkçılık faaliyetlerine ilişkin bilgi ve verilerin toplanması, su ürünleri stoklarının mevcut durumunun izlenmesine katkı sağlanması amaçlandı.
Balıkçılarla Görüşülerek Veriler Toplandı
Saha çalışmaları kapsamında, söz konusu illerde balıkçılık faaliyetlerinde bulunan balıkçılarla görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde, bölgedeki balıkçılık faaliyetlerine ilişkin bilgi alışverişinde bulunulurken ticari su ürünleri stoklarının izlenmesine yönelik veriler toplandı.
Balıkçılardan elde edilen bilgiler ve saha gözlemleri, iç sulardaki ticari su ürünleri kaynaklarının mevcut durumunun değerlendirilmesi ve stokların izlenmesine yönelik çalışmalar açısından önem taşıyor. Sahadan elde edilen verilerin, su ürünleri kaynaklarının daha yakından takip edilmesine ve balıkçılık faaliyetlerine ilişkin bilimsel değerlendirmelere katkı sunması hedefleniyor.