"Çiftçimizin üretim maliyetini düşürüp, ihracatın önünü açacağız."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Çiftçimizin üretim maliyetini düşürüp, ihracatın önünü açacağız."
Haberin Tarihi: 31.5.2018 17:48:00 - Okunma Sayısı:2826 defa okundu.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Mustafa Şimşek: "Çiftçimizin üretim maliyetini düşürüp, ihracatın önünü açacağız." dedi.

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği erken genel seçimlerinde, İYİ Parti'den Isparta Milletvekilliği için 2. sıra adayı olan hemşehrimiz Mustafa Şimşek dün gazetemizi ziyaret etti.
İYİ Parti Eğirdir İlçe Başkanı Özgür Tandoğan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Mustafa Şimşek, yoğun bir tempoda önümüzdeki seçimlere hazırlandıklarını belirtti. 
Önceki gün açıklanan İYİ Parti seçim beyannamesinin çok iyi şekilde okunması gerektiğini anlatan Şimşek, beyannamede eğitimden tarıma, adaletten ekonomiye varan pek çok yeni uygulamanın yer aldığını ifade ederek özetle şunları söyledi:
"- Eğirdir'in de en önemli konularından biri tarım. Eğirdir ve Gelendost'ta dünyanın en güzel elmaları yetişiyor. Ancak yeterince ihracat yapamıyoruz. Dünyanın en pahalı motorinini kullanan ülkelerden biriyiz. Gübre ve Zirai ilaç fiyatları çok yüksek. Çiftçimize motorini yarı fiyatla vereceğiz.
-Gübre ve ilaçta KDV'yi kaldırıp, üretim maliyetlerini düşürecek ve ihracata yöneleceğiz.
-Isparta ve ilçelerinde hala Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in yaptığı sulama kanalları kullanılıyor. Sulama ağını yenileyip, kapalı sistem sulama sistemine geçeceğiz, israfı önleyeceğiz.
- Elmanın tüm ürünlerini işleyebilecek bir fabrika kuracağız. Modern tarımla üretim maliyetlerini düşürüp bölgeyi bir marka haline getireceğiz.
- Eğirdir'de bir ÜNİVERSİTE kurulması için azami çabayı göstereceğiz. Eğirdir'in coğrafi şartları ve altyapısı Üniversite için çok uygun durumda.
- Eğirdir'in doğal yapısını bozmadan turizmini geliştirip, sahillerin turizme açılmasını sağlayacağız."
Ülkemizde büyük ve görkemli adalet sarayları olmasına rağmen, adaletin bulunmadığını iddia eden İYİ Parti Isparta Milletvekili adayı Mustafa Şimşek "adalet olmazsa kalkınma olmaz. En büyük hedeflerimizden biri de, savcı ve hakimleri bağımsız hale getirmek, yargıda bağımsızlığı sağlamaktır..." dedi.
İYİ Parti Isparta Milletvekilliği 2. sıra adayı Mustafa Şimşek, daha sonra pazar alanını gezerek, vatandaşlarımızın sorunlarını dinledi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap