Baba Böbreği İle Kızına Umut Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Baba Böbreği İle Kızına Umut Oldu
Haberin Tarihi: 18.6.2018 16:29:00 - Okunma Sayısı:3307 defa okundu.

Baba Böbreği İle Kızına Umut Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde babadan kızına başarılı bir operasyonla böbrek nakli gerçekleştirildi.
Isparta’da yaşayan Nurcihan Tuğluk (23), kusma ve baş ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede yapılan muayene sonucunda böbrek yetmezliği yaşadığını öğrendi.
Teşhis sonrası ilaç tedavisine başlandığını ancak belirli süre sonra ilacın yeterli olmaması üzerine diyaliz sürecinin başlaması gerektiğini belirten SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Barış Afşar, “Diyaliz ya da organ nakli, başka çaremiz yoktu. Aile ile konuştuk. Verici adaylarını çağırdık, nakil koordinatörlüğümüz aracılığıyla testlere başladık. Yapılan testler sonrasında baba ile dokular uydu” dedi.

Aslen Batman’lı olan ve organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyen baba Abdullah Tuğluk, “Bölge için büyük bir şans olan Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nden çok memnun kaldık. Başta doktorlarımız Doç. Dr. M. Zafer Sabuncuoğlu, Prof. Dr. Barış Afşar ve nakil koordinatörümüz olmak üzere tüm ekip çalışanlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Kızım sağlığına kavuştu, umarım herkes sağlığına kavuşur” diye konuştu.

Böbrek naklinden başka çaresinin kalmadığını anlatan Nurcihan Tuğluk ise, babaları Abdullah Tuğluk’un her zaman kendilerine örnek olduğunu dile getirdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. M. Zafer Sabuncuoğlu da hastaların sıkıntılarını, gerçekleştirdikleri başarılı nakillerle gidermenin büyük mutluluk olduğunu kaydetti. Doç.Dr. Sabuncuoğlu, insanların çoğunun nakil süreci konusunda yeterli ve doğru bilgilendirilmediği için organ bağışçısı olmak konusunda çekimser davrandığına dikkati çekti.
Sabuncuoğlu, insanların genelde ameliyat korkusu yaşandığını, ancak kendilerinin laparoskopik, yani kapalı yöntemle bağışçılardan böbrek aldıklarını anlatarak, “Naklin ertesi günü bağışçılar ayağa kalkarak, ihtiyaçlarını kendileri görebilecek duruma geliyorlar, bu bizler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap