CHP EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Haberin Tarihi: 15.11.2013 11:00:00 - Okunma Sayısı:5182 defa okundu.

2014/Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir Belediye Başkanlığı adayı Adem Kayan, dün gazetemizi ziyaret etti.

CHP EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADEM KAYAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

            2014/Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir Belediye Başkanlığı adayı Adem Kayan, dün gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan ile bir süre sohbet eden Kayan, kendisi hakkında bilgiler vererek aday olma sürecini anlattı.

            SDÜ’de Kamu Yönetimi konusunda doktora yaptığını ifade eden CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Kayan, Doktora eğitiminde genellikle Eğirdir-Boğazova sorunlarına yönelik olarak odakladığını söyledi.

            “Ben 1960 yılında Eğirdir’de doğdum.  Bazı Eğirdir yerlilerinin küçümsediği köylü bile değil, Akpınar Köyünün Kozla Mevkiinde dünyaya gelmiş bir yörüğüm.  Aynı zamanda kendilerini şehirli gören sözkonusu kasabalı yerlilerden daha fazla şehir ve büyükşehirlerde yaşamış bir hemşerinizim.” diyen Kayan, sözlerine şöyle devam etti:

            “Kozla mevkiinde yeterli imkânlar olmadığından dolayı 1965 yılında Isparta’ya taşındık ve daha sonra Askeri Lise öğrenimi için ilimizden ayrıldım. 1981 yılında Muhabere Teğmen, 1990 yılından itibaren de Kurmay Subay olarak TSK nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Milli birliklerin yanısıra uluslar arası karargâhlarda da görevler yaptım.  Yurtdışı geçici kurs ve görevlerinin yanısıra Bangladeş’te askeri ataşelik hizmeti de üstlendim. Bazı özel nedenlerle generallik sıramın gelmesine rağmen kendi isteğimle 2006 yılında emekli oldum. Yani general olmak istemedim. Sözkonusu nedenleri emekli dilekçemde de belirttim. Zaten geçen zaman içerisinde doğru bir karar verdiğimi anlamış oldum.”

            SDÜ’de Kamu Yönetimi konusunda doktora yaptığını ifade eden CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Kayan, Doktora eğitiminde genellikle Eğirdir-Boğazova sorunlarına yönelik olarak odakladığını dile getirerek şunları söyledi.

            “Emekli olduktan sonra Isparta’da üç katlı, kaloriferli babadan kalma bir evim olmasına rağmen Kozla Bölgesine doğduğum yere modern bir çiftlik evi yaparak yeni bir hayata adım attım. Meyve ağaçlarımın yanısıra küçük ve büyükbaş hayvanlarım da bulunmaktadır.  Bir taraftan da SDÜ de Kamu Yönetimi konusunda doktora eğitimi almaya başladım.  Doktora eğitimimi genellikle Eğirdir-Boğazova sorunlarına yönelik olarak odakladım. Halen de yeterlilik sınavını geçmiş bir doktora öğrencisiyim. Elde ettiğim bilgileri kamu görevlileri ve Belediye Başkanları ile birebir paylaştım.  Bir süre sonra bu şekilde hemşerilerimize pek de faydalı olamadığımı fark ettim.  Çünkü öngörülerime göre bazı önlemler alınmadığı takdirde;

            - Eğitim kurumlarının yetersizliği, sosyal hayatın çökmesi ve ekonomik çıkmaz nedenleriyle toplu göç başlayacak ve 2016 yılına kadar nüfus 9 (dokuz) bine inecekti,

            - Artan maliyetler ve düşen fiyatlar nedeniyle elma sektörü iflas edecekti,

            - Göl Koruma mevzuatının getirdiği yükümlülüklere karşılık bilimsel ve etkin bir karşı duruş sergilenmediği takdirde Eğirdir Gölü Eğirdir Çölüne dönüşecekti,

            - Eğirdir’in doğal kaynakları yanısıra keşfedilmemiş, harekete geçirilmesi kolay imkânları kullanılmadığı takdirde mevcut olan küçük sanatkârlar da kaybolup gidecekti…

            Nihayet bu tahminler acı bir şekilde yaşanmaya başlayınca herkesin birbirine düştüğü bir kaosun oluşmaya başladığını ancak bu sorunu aşabilecek kapasitede şehir ve bölgesel ekonomi vizyonu olan bir belediye Başkan adayının bulunmadığını fark ettim.  Çünkü Eğirdir Belediye Başkanı sadece İlçe Merkezi ile ilgilenerek, bir kısım mahalleleri de “köylü” olarak dışlayarak hemşerilerimizin sorunlarını çözemez.  Aslında dikkatle bakılırsa bugün yapılanlar gelecekte yapılması gerekenlerin önüne çıkarılan engellerdir.  Örneğin daha büyük bir şehir yapısı vizyonu ile gecekonduları “Safranbolu Evleri” gibi gösterme telaşı birbirine zıttır ve “küçük olsun, benim olsun” mantığına hizmet eden bir yaklaşımdır.  Kısacası Eğirdir yerel yöneticilerinin şehir vizyonu yoktur, köyleştirme ve üreticisini, köylüsünü köleleştirme projesi vardır.  Ben buna “Egiridiricus Politicus” fenomeni ismini taktım. Hemşerilerimi uyarmak için Facebook’da da paylaştım.

            Beni harekete geçiren olgulardan birisi de diğer şehirlerin geride bıraktıkları kutuplaşma ve yaşamı zorlaştırarak oy toplama zihniyetidir. Örneğin güncel olarak Köprübaşı’nda yeni yapılan köprüye bakalım.  Daha önceki belediye başkanı köprünün ayaklarını yapmış yarım bırakmış, şimdiki de ona inat yakınına yeni bir köprü inşasına başlamış…  Bu mantık Pınar Pazarı bölgesi ve Sahil Yolundaki apartmanlar için de geçerlidir.

            Kısacası ben kutuplaşmadan yana değil, yarım kalan işleri bitiren, yanlış mevzuatı düzeltmek için çaba gösteren, daima hemşerilerimizin yanında olan, yaşamı, girişimi kolaylaştıran, canlandıran bir Belediye Başkanı olarak ortaya çıkıyorum. Artık Eğirdir’e ameliyat yapma zamanı gelmiştir.  Ben neşteri hemşire ve hastabakıcıların elinden alıp doğrudan ameliyata başlamak kararındayım.  Eğer seçmen beni doğru doktor olarak görüyorsa Eğirdir konusunda kırıkçıya çıkıkçıya gitmesinler.  Çünkü Rahmetli Necmeddin Erbakan’ın ifadesi ile Eğirdir “Pansuman Tedbirlerle” düzeltilemeyecek kadar hasta ve geri kalmıştır.

            Kısacası kavgacı değil, uyarıcı ve uzlaşmacıyım.  Şimdiye kadar gelmiş geçmiş bütün yerel yöneticilerin iyi niyetli hizmetler verdiğinden şüphe etmiyorum.  Kendilerine teşekkür ediyorum.  Ben geçmişi tartışmak istemiyorum.  Sadece artık belediyeciliğin profesyonel bir sektör haline geldiğini, seçilecek adaylarda bu niteliklerin aranması gerektiğini vurgulamak istiyorum.  Dilerim Eğirdir’li hemşerilerimiz güncel dedikoduları siyaset yapmak sanan orta oyuncularına değil de vicdanlarının seslerine uyarlar ve benden daha nitelikli, becerikli, birden fazla yabancı dil bilen bir aday bulurlar ve Eğirdir’i ona teslim ederler.  Eğer benden daha iyisini bulamazlarsa merak etmesinler ben yapacağım işleri hangi vizyona ve kaynağa dayandıracağımı seçim süreci içerisinde açıklayacağım.  Emekli askerim ama birçok belediye başkanı ve adaylardan daha fazla sivil beyine sahip halkın içinden birisiyim.  Büyüklerimin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum, öpmeye de devam edeceğim. Seçildikten sonra da kapım daima açık olacak, kimseyi oyalamayacağım, kimsenin zamanını çalmayacağım.  Projelerimi sizlerle tartışıyorum, tartışmaya da devam edeceğiz.  Kimse mağdur edilmeyecek, ben sadece CHP’lilerin Belediye Başkanı olmayacağım, herkesin Belediye Başkanı olacağım.”

            CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan’a çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap