Eğirdir'de Yelken Yaz Okulu Kursları Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Yelken Yaz Okulu Kursları Başladı
Haberin Tarihi: 29.6.2018 13:07:00 - Okunma Sayısı:1909 defa okundu.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları kapsamında Eğirdir'de Yelken Yaz Okulu kursları açıldı.

25 Haziran 2018 Pazartesi günü başlayan kurslar ile ilgili olarak Gazetemize bilgi veren Yelken Antrenörü Şeref Ağartan, "Yelken sporunu sevenleri her zaman kurslarımıza bekliyoruz." dedi.

YELKEN SPORUNU SEVENLERİ KURSLARIMIZA BEKLİYORUZ

Ağartan, Yelken Yaz Okulu kursları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: "İlçemizde de çocuklarımızın yaz aylarında zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri ve küçük yaşlarda spor kültürünü kazanabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Yaz Kursları Eğirdir Liman Tesislerinde başlamıştır. Yelken Yaz Kurslarına Isparta merkez ve Eğirdir ilçesinden 05-18 yaş arası 80'e yakın sporcu çocuğumuz başvurmuştur. Haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde 13.00 - 15.00 saatleri arasında birinci grup, 15.00-17.00 saatleri arasında ikinci grup öğrencilerimize eğitim verilmektedir. Perşembe günleri hariç diğer günlerde de Yelken Kulübü Sporcularımızın antrenmanları devam etmektedir. Yelken sporunu sevenleri her zaman kurslarımıza bekliyoruz."

KURSTA GÖREV ALAN ANTRENÖRLER

2 ay sürecek kursların ücretsiz olduğunu vurgulayan Isparta İl Yelken Temsilcisi Yelken Antrenörü Şeref Ağartan, Yelken Yaz Okulu kurslarında kendisiyle birlikte Bölge Yelken Antrenörü Ahmet Şahan ve Eğirdir Belediyespor Yelken Şubesi Yelken Antrenörü Utku Mehmet Dikmen'in görev yaptığını, amaçlarının yelken sporuna yeni sporcular kazandırmak olduğunu belirtti.

YEDİDEN YETMİŞE HERKES YAPABİLİR

Yelken sporu ile ilgili bilgiler de veren Ağartan "Yelken sporu yediden yetmişe her yaşta insanın öğrenebileceği ve hayatı boyunca yapabileceği ender sporlardan biridir. Yelken sporuyla; daha kararlı, sabırlı, daha çevreci, daha dürüst, daha analitik kabiliyeti yüksek, daha takım çalışmasına yatkın, daha cesur bireyler yetişmektedir.

EN ÇOK DÜŞÜNDÜREN SPOR

Yelken sporunun en büyük yararı, sürekli düşündürmesidir... İngiltere'de yapılan araştırmaya göre bir yelken yarışçısı, yarış boyunca 6 bin ile 8 bin arasında şey düşünüyormuş ve buna göre dünyanın en çok düşündüren sporu, yelken sporuymuş.

İYİ ALIŞKANLIKLAR KAZANDIRIR

İster bir yarışçı olarak yetişmiş olsun ister yalnızca yelken tutkunu olsun, çocukluğunda yelkenle tanışanların yaşamlarında pek çok şey ister istemez değişir. Çocuk yaşta yelkene başlamanın hayatın ileriki dönemlerinde sağladığı avantajların başında özgüven gelirken, boyutsal farkındalık, yön duygusu, hava durumu bilgisi, düzen-temizlik alışkanlığı, sabır, ailesiyle kaliteli zaman geçirme kazanımlarını elde edeceklerdir."

YELKEN SPORUNA DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR

Ağartan, sözlerinin sonunda; Eğirdir'de Yelken Yaz Okulu kurslarının açılmasını organize eden Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ile Yelken sporunun gelişmesi için her zaman destek olan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap