Murat Genç Milli Takımda...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Murat Genç Milli Takımda...
Haberin Tarihi: 2.7.2018 11:46:00 - Okunma Sayısı:1003 defa okundu.

ETUDOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) Kulübü'nün yetiştirdiği sporculardan Murat Genç, Pamir Dağları silsilesinde bulunan 7bin 105 metrelik Korjenevskaya Dağı tırmanış ekibine seçildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Temmuz-Ağustos 2018 tarihleri arasında, Pamir Dağları silsilesinde bulunan İsmail Somoni Dağı (7.495 m) ve Korjenevskaya (7.105 m) dağları için yapılan aday belirleme süreci tamamlandı.

Aday belirleme süreci her aşamada eleme olmak üzere 3 aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Faaliyetlere 23 sporcu başvuruda bulunurken Türkiye Dağcılık Federasyonu 2018 yılı Yüksek İrtifa Milli Takım Kadrosu Doğal Ortam Tırmanışları, Sağlık ve Laboratuvar Ortamı  Değerlendirmesi başarılı bir şekilde tamamlandı.

 Tüm değerlendirmeler sonrasında 2018 Yüksek İrtifa Milli Takımına ETUDOSD Kulübü'nün yetiştirdiği sporculardan Murat Genç de seçildi. Sporcularımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, Temmuz- Ağustos 2018 tarihleri arasında, Pamir Dağları silsilesinde bulunan Korjenevskaya (7.105 m) ve İsmail Somoni (7.495 m) dağlarına iki ekip olarak 2 aşamalı tırmanış düzenlenecek. Birinci ekip Korjenevskaya tırmanışını yaptıktan sonra İsmail Somoni zirvesine hava ve rota şartlarına bağlı olarak tırmanışın ikinci aşaması gerçekleştirilecek. Diğer ekip ise Korjenevskaya zirve tırmanışını yapacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap