ETUDOSD Kuzukulağı Doğa Sporları Festivali Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD Kuzukulağı Doğa Sporları Festivali Sona Erdi
Haberin Tarihi: 4.7.2018 14:59:00 - Okunma Sayısı:1955 defa okundu.

MEYDAN: “Şenliğin önemli çıktıları olmuştur."

MEYDAN: “Şenliğin önemli çıktıları olmuştur."

  • Isparta doğa sporları reklam filmi çekimlerinin Kuzukulağı Yaylasında yapılmasıdır.
  • Yöre halkına ekonomik katkı
  • Bölgenin tanıtılması ve farkındalık sağlanması
  • Kamu yönetiminin bu bölgeye dikkatinin çekilmesidir”

ETUDOSD ( Eğirdir Turizm ve Doğa Sporları Derneği) Kulübü tarafından organize edilen Kuzukulağı Doğa Sporları Festivali 27 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Düzenlenen Festivale 300 civarında doğa sporcusu katıldı, Eldere ve Karacahisar Köylülerinin ise yoğun katılımı dikkat çekti.

Festivalde Aksu Belediyesi,  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, TDF,  Isparta İl Özel İdaresi, UMKE, Isparta Orman Müdürlüğü, Karacahisar ve Eldere Köyü Muhtarlıkları ile işbirliği yapıldı.

Organizasyon, Durmuş Uçgun, Çetin Meydan, Abdurrahman Sinap, Mehmet Sezgin, Güneş Ergüden, Mustafa Kalaycı ve Öztürk Kayıkçı’ dan oluşan  Türkiye Dağcılık Federasyonunda görevli 7 kişilik ekip tarafından gerçekleştirildi.

Kuzukulağı Doğa Sporları Festivali 2018 Programında öngörülen Akrobat ve cambazların gösterileri, Fotoğrafçılık, flora fauna tespit çalışmaları, Yoga ve stretching atölyesi, Uzun duvarda kaya tırmanışları, Yürüyüş, dağ koşusu, orienteering, mağaracılık ve dağ bisikleti aktiviteleri, Motorkros etkinliği, Yamaç paraşütü aktivitesi. Akustik Müzik Dinletisi, Mağaracılık aktiviteleri, Motorkros etkinliği, Dron video çekimleri ve konserler gerçekleştirilerek 01 temmuz 2018 Pazar günü Kampın toplanması , temizlik ve son gün aktiviteleri ile şenlik sona erdi. 02 temmuz pazartesi günü akşamına kadar yaylada kalan organizasyon komitesi son kontrollerini yaparak kamptan ayrılarak Eğirdir ETUDOSD lokaline döndüler.

Kamp alanında 30 Haziran 2018 akşamı  Kuzukulağı Yaylası, Kuyukule Mağarası başta olmak üzere yüzlerce mağara barındıran Dedegöl Dağı’nın jeolojik yapısı, fauna ve florası hakkında detaylı bilgileri ise bölgenin uzmanı, dağcı ve emekli komutan  Nurtay YATMAN tarafından verildi.

Isparta ili, Aksu ilçesi, Dedegöl Dağları’nda yer alan Kuzukulağı Yaylası’nda, 27 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında başarı ile gerçekleştirilen Kuzukulağı Doğa Sporları Festivali Organizasyon Komitesi üyesi Öğr. Gör. Çetin MEYDAN tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şenliğin önemli çıktıları olmuştur. Bunlardan ilki; Isparta doğa sporları reklam filmi çekimlerinin Kuzukulağı Yaylasında yapılmasıdır.

Kuzukulağı Doğa Sporları Festivali 2018, bu bölgede doğa sporları olanaklarının ve buna bağlı turizm olanaklarının geliştirilmesi hususunda en üst safhada fayda sağlayacaktır demiş idik,  şenlik ile bunun ilk meyvesini aldık diyebiliriz. BAKA ile işbirliği içinde Isparta Doğa Sporları tanıtım filmi çekimlerini şenliğin son üç gününde gerçekleştirdik.

İkinci önemli çıktı, yöre halkına ekonomik katkı

Bana göre ikinci önemli çıktı, yöre halkına ekonomik katkı, bu bağlamda gelen sporcuların Aksu’da alışveriş yapmaları ve yaylada kurulan yörük çadırında satılan gözleme ve ayran organizasyonudur.

Üçüncü çıktı ise bölgenin tanıtılması ve farkındalık sağlanması

Üçüncü çıktı ise bölge etkinliklere katılanlara tanıtılmış ve farkındalık sağlanmıştır.

Son çıktı ise kamu yönetiminin bu bölgeye dikkatinin çekilmesidir

Son çıktı ise Dedegöl Dağı’nın sahip olduğu Kuzukulağı Yaylası gibi önemli bir kaynak değerinin ülkemiz turizmi açısından kamu yönetiminin dikkatinin çekilmesidir.

Dedegöl Dağları’nda yer alan Kuzukulağı Yaylası,  dünyada ilk beşte yer alan çok önemli ve özel kaya tırmanışı alanlarından biridir. 1999 yılından itibaren İsviçre, İtalya, İspanya, Fransa ve Türkiye’den rota açıcılar, bu uzun duvarlarda yükseklikleri 50 metre ile 700 metre arasında değişen yüz kadar uzun duvar kaya tırmanış rotası açmıştır.  Bölgede hali hazırda açılabilecek daha yüzlerce rota bulunmaktadır.  Bölgenin diğer bir doğa turizmi değeri ise Türkiye’nin en özel mağaralarından olan Kuyukule Mağarası’dır. Bu mağara  ,832 metre derinliği ile Türkiye´nin en derin dördüncü mağarasıdır ve mağaracılık sporu açısından önemi çok büyüktür.

Bölge, dört mevsim boyunca binlerce yerli ve yabancı doğa sporcusu tarafından kaya tırmanışı, uzun duvar tırmanışı, sportif kaya tırmanışı, dağcılık, mağaracılık, dağ kayağı, kampçılık, dağ koşusu, yamaç paraşütü, kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşü için kullanılmaktadır."

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap