PROF. DR. TURAN YAZGAN ANADOLU LİSESİ'NE TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI SAHİP ÇIKTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PROF. DR. TURAN YAZGAN ANADOLU LİSESİ'NE TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI SAHİP ÇIKTI
Haberin Tarihi: 20.11.2013 08:57:00 - Okunma Sayısı:3122 defa okundu.

Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi okul idarecileri, öğretmenleri velileri ve öğrencileri birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i makamında ziyaret ederek, İstanbul gezisine Belediye'nin verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

PROF. DR. TURAN YAZGAN ANADOLU LİSESİ’NE

TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI SAHİP ÇIKTI

 

            Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi okul idarecileri, öğretmenleri velileri ve öğrencileri birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek, İstanbul gezisine Belediye’nin verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

            Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Okul Müdürü İsmet Erdal, “31 Ekim - 3 Kasım 2013 tarihinde Belediyemizin destekleriyle Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’na gittik. 3 gün çok güzel bir şekilde ağırlandık ve tarihi ve turistlik yerleri rehber eşliğinde gezdirdiler, Dolmabahçe Sarayı ve Topkapı Sarayı’nı gezip boğaz turu yaptık. Barınma ve yemek ihtiyaçlarımız giderildi. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı okulumuzun destekçisi olacak bir vakıf. Bundan sonra okulumuza her zaman sahip çıkıp bizimle beraber olacaklar. Gelecekte okulumuza kaydını yaptıran 5 ilâ 10 öğrenciye burs imkânı sağlayacaklar. Okulumuzdan mezun olan ve Üniversiteyi kazanan 5 ilâ 10 öğrenciye burs imkânı sağlanacak. Vakıf ve dernekler aracılığı ile barınmaya yönelik destekler verecekler. Denklikleri kabul edilen Azerbaycan ve Kırgızistan üniversitelerinde okumak isteyen 3 öğrenciye burslu okutma imkânı sağlanacak. Sağladığı en önemli avantajlardan birisi de sivil toplum teşkilâtı Vakıf olarak okulumuzdan herkese sahip çıkacaklar. Rumeli Vakfı’nda kaldık. Rumeli Türkler Vakfı’nda barındık. Bayanlar Bayrampaşa Belediyesi sosyal tesislerinde kaldılar. Sonuçta Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından misafir edildik. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bize yön verdiniz. Öğrencilerimizle birlikte okul aile birliğimizle birlikte size ziyarete geldik” dedi.

            Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi idarecisi, öğretmenleri, velileri ve öğrencilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucusu ve Başkanı iken geçen yıl vefat eden Prof. Dr. Turan Yazgan Hocamızın adını alan Anadolu Lisemizin ne kadar şanslı olduğunu görmüş bulunuyoruz. Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerimiz çok şanslı. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, okulumuza verilen rahmetli Hocamızın adının verilmesinden dolayı sizlere her zaman sahip çıkacaktır. İlk gezinizde İstanbul’da 3 gün misafir edilmeniz, Vakıf yetkilileri tarafından İstanbul’da gezdirilmeniz, İstanbul’u yakından tanımanız, unutulmayacak güzel bir hatıradır. Okulumuzun idarecilerine, öğretmenlerine ve okul aile birliği başkanı ve üyeleri ile öğrencilerimize ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

            Okul Aile Birliği Başkanlığına yeni seçilen Erol Demir’i tebrik edip başarılar dileyen Başkan Özmeral, “Okulun kimliği ile İstanbul’a gidenlere İstanbul’da yeni bir kapı açılmıştır. Bunun ilk meyvesi yapılan gezi ile görülmüştür. Bir defa daha söylüyorum, hepiniz şanslısınız. Okulumuz da şanslı” dedi.

 

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap