SİYASET BUYSA NEFRET EDİYORUM!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SİYASET BUYSA NEFRET EDİYORUM!
Haberin Tarihi: 28.11.2013 12:59:00 - Okunma Sayısı:4332 defa okundu.

Hepimiz memleketimizin kalkınmasını, ihtiyaçlarımıza cevap vermesini ve çok daha iyi yerlere gelmesini isteriz.

SİYASET BUYSA NEFRET EDİYORUM!

 

 

Banu Barlas Okumuş

 

 

Hizmet aşkı ile edilir vaatler

            Ümitler yeşerir beklenir güzel günler

Aşk ya bu, elde edince geçer hevesler

Söz verip tutmamanın adına da siyaset derler…

 

 

Hepimiz memleketimizin kalkınmasını, ihtiyaçlarımıza cevap vermesini ve çok daha iyi yerlere gelmesini isteriz. Bunun için seçim yapar, bunun için elçiler tayin ederiz. Ancak bize hizmet etsin diye seçtiklerimizin, zamanla sadece kendisine ve çıkar çevresine hizmet ettiğini görürüz ne yazık ki...

 

Hayatımızdan bir 5 yıl gitmiştir artık. Tek ümidimiz sandıktır… Biz, bize ihanet edenlerle hesaplaşmak için sandığa giderken, ihanetini hiç utanmadan sürdürme pişkinliğinde olanlarla  mücadele ederiz bir de!...

 

Siyaset kendisini seçenlere ihanet edip, çıkar çevresi ile birlik olmaksa, ahde vefasızlıksa, ben siyasetten nefret ediyorum!

 

Siyaset kendisini seçmenlerden üstün görüp huzuruna kabul etmemekse, randevu almadan geldi diye bir dekanı kapıdan çevirmekse, hayırlı olsuna giden seçmenine; “ Ne var, niye geldin?” diye çıkışmaksa, ben siyasetten nefret ediyorum!

 

Siyaset, dükkânının önünden geçtiği 75 yaşında bir büyüğünün bacak bacak üstüne atmış olmasını kendine saygısızlık olarak almaksa, zabıtaları yollayıp, başkan geçerken düzgün oturması için uyarmaksa, o kişi buna üzülüp yataklara düşerek ölmüşse, ben siyasetten NEFRET ediyorum!

 

Aleyhinde yayın yapılıyor diye gece yarısı engel olmaya çalışılıyorsa, para ile aleyhindeki yayınları kaldırtıyorsa, insanların özgür düşüncelerini engelleyip, tehdit ediyorsa, siyasetten nefret ediyorum.

 

Kendi partisinden olup kendisine oy vermeyen, vermeyeceğini de söyleyen yerel gazeteyi belediyenin emrine amade etmişse, boy boy resimlerini çektirip altını yalanlarla süslüyorsa ve bunun için belediye arsa satış payından 30 bin lira verdi ise, üzerine bir de fotoğraf makinesi aldırttı ise, ben siyasetin böylesine iğrenç yüzünden nefret ediyorum!

 

Belediyenin imkanlarını kullanıp, her yere afişlerini asıp, temayül öncesi rakiplerine göre kendini ön plana çıkarıyorsa, aleyhinde bir yazı görür görmez, cumartesi gece yarısı temayül birincisi olduğuna dair asparagas haber yaptırıyorsa, rakiplerini hizmeti ve kişiliği ile değil, yaptığı hileler ve yanında poz verdiği bürokratlarla etkilemeye çalışıyorsa; ben böylesine bir siyasetten nefret ediyorum!

 

Geçmiş dönemlerdeki belediyelerde eleştirdiği ne varsa yaptıysa, belediyenin işçilerini onun bunun bahçesinde çalıştırdıysa, kişiye özel köprü yaptıysa, belediyeye tahsis edilen fidanları peşkeş çektiyse, bankamatik maaşlılarını çalıştırıyorsa, ben siyasetten nefret ediyorum!

 

Sürekli ego mücadelesi veriyorsa, “Başkanım” diye tüm ilçeye hakim olmaya çalışıyorsa, onun tayini, bunun torpili diye uğraşıyorsa, tüm savaşları hizmet yerine halktan üstün olma ve kendini saydırtma için veriyorsa, bir dediği, diğer bir dediğini ve yaptığını tutmuyorsa, ben siyasetten nefret ediyorum!

 

En acısı da; iktidar partisinin belediyesi olmanın sevincinin zerresini yaşatmadıysa halka, tüm nimetlerden kendisi ve dalkavukları yararlandıysa, insanların gülen yüzlerini soldurduysa, hayatı onlara dar ettiyse, memleketlerini terk etmekten başka çare bırakmadıysa, işte ben siyasetin böylesinden kat ve kat nefret ediyorum!

 

Banu Barlas Okumuş

banubarlas@gmail.com

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap