"Ortak Sınava" Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Ortak Sınava" Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi
Haberin Tarihi: 29.11.2013 10:35:00 - Okunma Sayısı:1946 defa okundu.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nın kaldırılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavının ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

“Ortak Sınava” Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi

 

            Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nın kaldırılmasının ardından  Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavının ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

            İlçemizde Süleyman Demirel Ortaokulu, Mustafa Çetinkaya Ortaokulu, Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bağlar Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda, köy ve kasabalarda ise; Sarıidris Ortaokulu, Barla Ortaokulu, Gökçehöyük Ortaokulu ve Yukarı Gökdere Ortaokullarında sınavlar yapıldı.

            Sınavda öğrencilere 20 soru soruldu, 40 dakika süre verildi ve ders yazılıları arası 30'ar dakika dinlenme süresi tanındı.

            İlçemiz merkez, köy ve kasabalarında toplam 483 öğrenci sınava girerken, 216 öğretmen ve idareci de görev yaptı.

            İlk oturumun sınavlarında öğrenciler saat 9.00’da Türkçe, saat 10.10’da Matematik, Saat 11.20’de Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin sorularını cevapladılar.

            Dün ilk oturumu yapılan Ortak Sınavın ilçemiz, köy ve kasabalarında sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak: “Öğrencilerimiz Eğirdir merkez, köy ve kasabalarında sorunsuz bir şekilde 1’nci oturum yazılılarını tamamladılar. Sınavlara %100 katılım oldu. Sınavlara çok acil sebeplerden dolayı 6-8 öğrencimiz katılamadı.” dedi. Boztoprak,  soruların öğrencilere kolay geldiğini, sınavlardan mutlu ayrıldıklarını da sözlerine ekledi.

            Ortak Sınavın bugünkü oturumunda ise saat 9.00’da fen ve teknoloji, saat 10.10’da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, saat 11.20’de yabancı dil sınavları yapılacak. Her sınav için 40’ar dakika süre verilecek.

            Sınav sonuçları Ocak ayında açıklanacak.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap