LİSE'LERDEN MEZUN ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,LİSE'LERDEN MEZUN ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ
Haberin Tarihi: 30.11.2013 08:59:00 - Okunma Sayısı:1966 defa okundu.

Liseyi bitirmiş iş bulamamış üniversiteyi kazanamamış öğrenciler endişeli.

LİSE’LERDEN MEZUN ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

 

“DERSHANELER KAPATILMAMALI...”

 

            Liseyi bitirmiş iş bulamamış üniversiteyi kazanamamış öğrenciler endişeli. Dershaneler olmazsa bizi üniversiteye hazırlayacak başka kuruluş yok. Ne özel nede devlete ait başka hiçbir kuruluşun kendileri için bir hizmet sunmadığını dile getiren öğrenciler seslerinin duyurulmasını istiyor.

            Sanayide kendilerine iş bulmakta zorlanan mezun öğrenciler çok tedirgin olduklarını ve kendilerine yardım edilmesini istiyor.

            Eğirdir Körfez Dershanesi Müdürü Hamza Şen konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

            Açıklamada şu bilgilere yer verildi;

            “Kanun çerçevesinde hizmet veren dershanelerin kapatılması halinde bu iş merdiven altına kayacaktır. Fırsat eşitliğine asıl darbe faaliyetin kayıt dışı yapılması olacaktır. Parası olan özel ders alacak, diğerleri alamayacak.

            Dershaneler özellikle kırsal kesimden köylerden gelen öğrencilere takviye yapılıyor.

            Dershaneler, gençlerin okul dışı zamanlarını kitap okuma, üniversiteye hazırlanma gibi ders çalışma vb. etkinliklerle en verimli biçimde değerlendirmelerini sağlar.

            Gerekli tedbirler alınmadan dershaneler kapatıldığında bu gençlerin boş vakitlerini ya internet kafelerde, ya da esrar, eroin ve fuhuş batağında geçirmelerinin vebalini kim yüklenecektir!?

            Dershaneler kapatılırsa eğitim seviyesinin ciddi şekilde azalacağını belirtmek isterim.

            Eğirdir ilçemizin üniversiteye öğrenci gönderme başarısı gözler önünde iken, sıfır çeken, barajı dahi aşamayan onlarca öğrenci varken bu kanun hazırlığı nasıl yapılır.

            Sadece fakirlerin çocukları dershanelere gidemiyor gerekçesiyle dershaneleri kapatmakla, özel okulları ve özel hastaneleri kapatmanın arasında ne fark vardır? Sosyal Devletin görevi Dershanelerde okuyamayan fakir gençlerin okuyabilmesini sağlamaktır. İktidarımız sağlıkta bunu başarmıştır. Fakirin gidemediği özel hastaneleri kapatma yerine, fakirlerin de o hastanelerde tedavi görmesini sağlayarak milyonlarca mağdurun duasını almış ve almaya devam etmektedir.”

            Hamza Şen, Liseyi bitirmiş kendine hiçbir sanat öğretilmemiş gençlerin sanayide veya başka bir kuruluşta iş bulamayacağını üniversiteye de gidemezse çok büyük bir boşluğa düşeceğini belirtti.

            Şen “İnşallah bu boşluk kötü emeller peşinde olanlar tarafından doldurulmaz. Bunu vebalini kimse üstlenemez…” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap