Eğirdir MYO Öğrencilerinden Miniklere Diş Sağlığı Eğitimi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO Öğrencilerinden Miniklere Diş Sağlığı Eğitimi
Haberin Tarihi: 27.12.2013 11:38:00 - Okunma Sayısı:3565 defa okundu.

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan "Diş Sağlığı Eğitimi"projesi Göktaş Mahallesi İlkokulunda yapıldı.

Eğirdir MYO Öğrencilerinden Miniklere Diş Sağlığı Eğitimi

 

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan “Diş Sağlığı Eğitimi” projesi Göktaş Mahallesi İlkokulunda yapıldı.                                  

            Eğirdir Sağlık Grup Başkalığı ve Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri iş birliği ile yürütülen proje kapsamında dün Saat:10.30'da Göktaş Mahallesi İlkokulunda  Öğrencilere Diş Sağlığı eğitimi verilerek, diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yapıldı. Programa Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Göktaş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kuzu, Okul Müdüresi Fulya Yılmaz, Sınıf öğretmeni Necla İpekcoskun, Banu Ören, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden Esin Özdamar ve Ayfer Erol katıldı.

            Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ikinci sınıf öğrencileri Seher Okur, Ayşe Koşmaz, Kübra Kurt, Uğur Boyacıoğlu hazırladıkları “Diş Sağlığı Eğitimi” adlı projeyi Göktaş Mahallesi İlkokulunda hayata geçirdiler.

Öğrencilerden Kübra Kurt birinci sınıftan, dördüncü sınıfa kadar okulda eğitim gören 23 öğrenciyi diş sağlığı, diş fırçalama teknikleri konusunda bilgilendirdi. Meslek Yüksek okulu Öğrencileri eğitimin ardından programa katılan Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ile birlikte öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yaptı.

            Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ikinci sınıf öğrencisi Seher Okur “Arkadaşlarımızla birlikte çocuklara diş sağlığı eğitimi vermek, İmkanı olmayan öğrencilere diş macunu ve diş fırçası imkanı sağlayarak onların sağlıklı büyümelerine katkıda bulunmak için böyle bir proje yapmak istedik. Eğirdir merkeze uzak olması ve imkanların kısıtlı olmasından dolayı Göktaş Mahallesi İlkokulu’nu seçtik. Projemizde bize destek olan başta Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’e, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın’a, İlçe Sağlık Müdürlüğü eğitim şubesine ve hocalarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

            Program sonunda Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Göktaş İlkokulunun eksikleri konusunda bilgi aldı, Atatürk Büstü, Çaymatik alma sözü verdi, Program Özmeral’in Okul’a Türk bayrağı, Öğretmenlere ise sümen takımı hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap