Eğirdir'de 5063 öğrenci ders başı yaptı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 5063 öğrenci ders başı yaptı
Haberin Tarihi: 17.9.2018 12:10:58 - Okunma Sayısı:1680 defa okundu.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı bugün başladı

Eğirdir'de 5063 öğrenci ders başı yaptı

Yaz tatilinin sona ermesiyle 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bugün başladı.

Türkiye’de Açık öğretim öğrencileri dahil, resmi ve özel okullardaki 17 milyon 749 bin 876 öğrenci ve 1 milyon 75 bin 196 öğretmen ders başı yaparken  Eğirdir merkez, köy ve kasabalarında 43 okulda 5063 öğrenci ve 412 öğretmen ders başı yaptı.

Tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de ilk okul gününün heyecanı yaşandı. Öğrenciler okullarına koşarken velilerin de onlar kadar heyecanlı oldukları görüldü. Bugün saat 08.30’da okullarına gelen öğrenciler, 3,5 ay aradan sonra yeniden İstiklal Marşımızı gür bir sesle okuyarak sınıflarına girdiler.

İlk ders zili milyonlarca öğrenci ve öğretmeni okullarda buluşturdu. Öğrenciler sınıflarına girdiklerinde sürprizle karşılaştılar. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları sıraların üzerinde hazırdı. Öğrenciler kitapları ilgiyle incelediler.

Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 18 Ocak'ta sona erecek. Öğrenciler yılsonu karnelerini ise 14 Haziran’da alacak.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla bir açıklama yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu,“…Öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulunan Armutoğlu şunları söyledi: “Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde  de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2018–2019 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.
Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.
Bu noktada “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır.
Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir.
İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en büyük gücü, tartışmasız “bilgi”dir.
Görevlerimizin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz, toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.
“Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. “ sözünden yola çıkarak, Veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlamak eğitim-öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır.
Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz, amacımız; geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte yeni gelişmeleri dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız.
Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2018–2019 eğitim-öğretim yılını hep birlikte  başarıyla  tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır.
Eğirdir  eğitim ailesine yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimizi  saygı ile selamlıyorum.
Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutluyorum.”

Emel TURAN KARTAL - AKIN GAZETESİ

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap